Здравейте ето ви схемата...
Благодаря! Днес пак се балтавих с тая кутия, че интернетаджиите нешо ръчкали и откачили и звънците, и насрещника.
Звънци отново имаме, насрещникът ще чака...
Съсед ми донесе още един телефон, та вече имам две двойки капсули!
Трябва да имаш едни 8(12) волта променливо, то е за звънците - имаш един кабел на етажа, и един който ти идва отдолу от бутониерата. Намери си първо захранването на етажа и провери звънците дали ти работят. На етажа има кутия с клеми (обикновено са черни и сини кабелите).
Трябва да имаш едни 8(12) волта променливо, то е за звънците - имаш един кабел на етажа, и един който ти идва отдолу от бутониерата. Намери си първо захранването на етажа и провери звънците дали ти работят. На етажа има кутия с клеми (обикновено са черни и сини кабелите).
Звънците работят, променливото го има.
Стъпка 2) ...
12 волта право не измерих никъде, още не съм по гледал схемите къде да ги меря, но към домофоните отиват уж само С; Ф и 2.
То и на схемата не видях грец, може би заради еднодиодното изправяне цялата тая работа (когато работеше) бръмчеше та се късаше...
В апартамента трябва да имаш общо 5 кабела. Бутонът за отключване на насрещника обикновено дава накъсо слушалката на домофона, другите 3 е според вида на централата и апарата.(трябва да си погледнеш схемата за конкретния случай)
Точно 5 кабела са. Два са за насрещника и са си съвсем отделно от цялата домофония, още нямам представа на колко волта работи и дали взема нещо от "централата".
Копчето за отваряне НЕ окъсява слупалкта- едно време си се чуваше жуженето на насрещника.
Слушалката от телефон е 40 ома. Домофонната слушалка е 260 ома!
А микрофоните дали са различни?
За слушалките надали ще има грижи- преди да си купя домофон пробвах точно с телефонна слушалка, чуваше се, та си купих домофон Nippon, орязах му схематата, слушалката му работеше.
Мдр, един от съседите каза "Ми то едно време баба ми живееше тук, като й идвах на гости тя ме чуваше, аз не чувах...."