Като съм започнал да коментирам придобивката на Валери преди малко, та си казвам: та нали и аз от скоро имам ВЕФ и защо да не го покажа? Да не мислите, че събирам изключително Грундиг и Ухери?
Имам и няколко съветски преносими приемници, но ВЕФ нямах по простата причина, че тези машини ги имаше в почти всяка къща, особено от края на 70-те. Но ВЕФ Спидола (модела от 63-та) доколкото си спомням, е внасяна много малко или по-точно донасяна от СССР. Но като видях обявата на колегата ftest си казах, защо да нямам и една много рядка за нашия пазар Спидола 10 (модел 66-та, производство 77, т.е. юбилейна)? Нищо, че преди 221 моделите нямат УКВ. Пък и колегата го предлагаше като работещ и на атрактивна цена? Е, не работеше (прекъснато захранване) но след надница работа (вкл. козметика) се получи машинка с очудващи възможности за годините си !? Външно е постен и скучен, но конструктивно е много добре направен! Даже се чудя (сериозно) дали Грундиг не е е заимствал някои решения (не като електроника)?