| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Нова придобивка  (Прочетена 3405 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1201
  • Населено място: Ботевград
Нова придобивка
« -: 28 Март, 2019, 23:42:11 »
Като съм започнал да коментирам придобивката на Валери преди малко, та си казвам: та нали и аз от скоро имам ВЕФ и защо да не го покажа? Да не мислите, че събирам изключително Грундиг и Ухери?
Имам и няколко съветски преносими приемници, но ВЕФ нямах по простата причина, че тези машини ги имаше в почти всяка къща, особено от края на 70-те. Но ВЕФ Спидола (модела от 63-та) доколкото си спомням, е внасяна много малко или по-точно донасяна от СССР. Но като видях обявата на колегата ftest си казах, защо да нямам и една много рядка за нашия пазар Спидола 10 (модел 66-та, производство 77, т.е. юбилейна)?  Нищо, че преди 221 моделите нямат УКВ. Пък и колегата го предлагаше като работещ и на атрактивна цена? Е, не работеше (прекъснато захранване) но след надница работа (вкл. козметика) се получи машинка с очудващи възможности за годините си !? Външно е постен и скучен, но конструктивно е много добре направен! Даже се чудя (сериозно) дали Грундиг не е е заимствал някои решения (не като електроника)?
0888981645, 072365106

Неактивен bogi1954

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 17
  • Населено място: Бургас
Re: Нова придобивка
« Отговор #1 -: 29 Март, 2019, 00:37:16 »
Машинката е много добра!До края 60 те години в бившия СССР се произвеждаха хубави неща.Например гледам една Балтика в OLX и много ми хареса.Произведена в същите заводи,които са според мен полунемски.Ако не се продаде до пенсията,ще си я купя.73!

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3929
« Отговор #2 -: 29 Март, 2019, 10:19:43 »
Да, хубаво си е радиото, нищо, че е без УКВ. Знам, че има Спидоли и с въртящи се скали.
Иначе, фирмата ВЕФ си е била на висота, аз виждам какво е изпълнението на моят радиограмофон, много добре е замислено и изпълнено. Даже ВЕФ са произвеждали и самолети:
https://ru.wikipedia.org/wiki/VEF_I-12

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1201
« Отговор #3 -: 29 Март, 2019, 12:00:27 »
Точно така, но това е най-първата Спидола от 1960 г. От 63-та са със същата скала като моя, който както писах е модел от 66-та. Впрочем, днес видях, че съм сбъркал годината му: 67-ма е (юбилей "50 лет октомври").
0888981645, 072365106

Неактивен dragan

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1214
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #4 -: 29 Март, 2019, 12:04:15 »
Поздравявам те за придобивката

Неактивен argonavt

• Квантов електрон
  • Публикации: 223
« Отговор #5 -: 29 Март, 2019, 22:21:51 »
Честито Слави за придобивката.Радиото което си реставрирал е действително ценно , първо че е много старо , второ е от първите приемници с транзистори.Външният му вид е класически за времето си ,западните не бяха по различни тогава. Може да му направиш снимка на платката , да видят по младите колеги , че транзисторите и диодите в апаратите тогава се слагагаха на цокли , както при радолампите. Слави - внимавай , че , радиоапаратите са много заразно нещо... Поздрави!
0889 926 079 / 0723 66 447

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |