Здравейте,
Извинявам се, че пиша в темата на колегата (надявам се да не ми се сърди), но да не пускам нова.
Подариха ми същото радио и съм се захванал да го реставрирам. Като цяло е сравнително запазено, но имам някои въроси преди да се задъблоча със схемата и оправянето на кутията.
Видях, че му липсва куплунга за антена. Доколкото успях да проследя схемата, най вероятно някой преди много години го е преместил на съседния кулунг за грамофон:
СНИМКА ИЗВЪН ФОРУМАДоколкото може да се види на снимката - на входа за грамофон е запоен кондензатор 2,2nF (2200 пф), който отива в кондензатор 510 pF, после вероятно в някаква бобина. По схема кондензатора трябва да е 1nF, не знам защо тук е такъв.
Бихте ли ми казали къде е свързан входа за грамофон, за да го възстановя както е бил оригинално? Ако имате снимка отдолу на свързването или някакво напътствие.
Входът за антената ще се опитам да си го възстановя където е бил.
Включих радиото за тест с парче кабел в "грамофонния" вход - на ДВ и СВ не хваща нищо, на КВ хвана 1-2 станции. Така, че най-вероятно има някакъв живот в радиото
Другият ми въпрос е свързан с електролитните кондензатори. Искам да ги премеря дали са наред. По схема виждам 3, но при мен намирам един двоен голям кондензатор 2х32 микрофарада и друг не откривам. Някаква насока къде е третия?
За сега е това, по-нататък сигурно ще имам други въпроси