Ха ха, не знаех, че си пиша с шотландския боец
На Индикатора има едно съпротивление 1М megaom на 4ти крак. Може да го измериш дали не си е променило стойността на 1,5-2м често съм го засичал тоя проблем. Или ако е на 1м, да пробваш да го заместиш е така за тест с 470к, да видиш дали ще сетне по-силно. Другия вариант е на анода без съпротивление да сложиш удвоител на напрежение с с кондензатори и диоди и ще светне, но няма да кара дълго. В общи линии това си е козметика и бих ти препоръчал да не го пипаш индикатора като цяло.
По-скоро си потърси оригинална крайна лампа EL12,за да му чуеш истинския глас на това радио. Може да пуснеш обява търговския раздел за лампи
https://www.sandacite.com/forum/index.php?board=40.0
А не се и съмнявам, че през входа за грамофон от източник смартфон примерно ще звучи чудесно.
Намери ли Кндензатора и бобината,дето ги търсеше. Сигурно са някъде по говорителите
Хванах се с ключовете да чистя, незнаино защо на някои им бяха изкривени пиновете!
Другото което захванах е кутията, търкане и суетня голяма беше.... Но е по-добре определено.
Днес обиколих около Кирков пазара (София) сумати магазини за платове, ходих и при разни бутикови, но като оригинала няма. Взех подобен които след малко обработка (премахване на някои от конците) мисля, че е доста добре.
В понеделник съм запланувал да се занимавам с говорителите и платът, абе целия панел ще гледам да е готов.
(снимки ще гледам да има пак)
Впрочем ако нещо не ви харесва в процеса на чупенето/съживяването казваите (до тук съм стриктен на 100% купувам само от Комет каквото е указано и всичко правя реновирам със старание, рязах кондензатори а други заливах наново с дзифт и тн)...
Индикаторната лампа ще я мисля и нея, но ще е по-натам.
Имам и още въпроси за лака на кутията... Има една деруга на лицевия панел и тн... Абе това ще е по-натам.
Следващо включване- понеделник с ремонт на говорители и слагане/лепене на плат....