Снощи имах възможност да се наслушам с удоволствие на радиостанции на средни и дълги вълни със "старата" Селена В207 на ФА.
Съседите бяха изключили частично своите заглушаващи устройства и на някои места от скалата на СВ се чуваше английска и испанска реч с реклами и съответната музика. Румънските регионални радиостанции Тимишоара и Клуж-Олтения пускаха през цялата нощ само музика с кратки джингли. Една радиостанция около 1100 kHz пускаше най-добрите френски хитове повече от три часа без да каже нито една дума - предполагам, че беше гръцки пират. Гръцкото държавно радио се чуваше отлично на 3 честоти. Кипърското радио със 100 kW се чува винаги много добре на бившата кърджалийска честота на БНР. Радио Скопие снощи го нямаше.
Други радиостанции: три от Израел с добра музикална селекция, две от Словения, две програми от Чехия перфектно на 3 честоти, много ирански и арабски (някои ги бъркат с турски), три от Италия, три от Русия, Кишинев, религиозни програми с мощни предаватели от Григориопол.
На ДВ с много добър сигнал - Брашов, три на френски език, Полско радио-I, Алжир на френски език и много слабо радиостанция от Чехия.
След 5 ч. и след 6 ч. на СВ се включиха три унгарски, много румънски на една честота с различни програми, ТРТ на две честоти с предаватели от Измир и Анталия.
Точните честоти и мощности ги имам в таблица, но нещо не мога да я публикувам тук.
Лично мен ме интересува какво се чува на СВ, а не как някога "ще закрият" СВ !
Пожелавам приятно слушане на всички любители на АМ-обхватите !