Здравейте,
Добре но защо тогава при нараняване пада
Пада защото е доста тънък, отдолу остава чист алуминий който е всъщност е доста мек метал и в напълно чисто състояние не знам къде се ползва.
Практически всъщност ползваме сплави на алуминия. Анодирането или галванизацията на алуминия преди всичко предпазва от корозия.
При тези процеси се отделят и газове така че трябва да има добра вентилация на помещението. В същото помещение е препоръчително да има и
поне чешма /с обезпечено водоснабдяване разбира се/. Концентрираната сярна киселина е опасна! Каква концентрация трябва да има киселината ?
След успешно приключване как ще се пасивира оставащия разтвор/ако е необходимо/ ? Следва въпроса и къде ще се изсипе след това ?
Къде ще се оттече киселината ако не дай си боже разлеете част от нея ?
В тая "чудесна" руска статия не видях нито едно числено пояснение каква е стойността на тока, напрежението, околната температура, концентрацията на
разтворите...
Преди галванизирането на алуминия, би следвало да има механична обработка за сваляне на повредения пласт, после още една за полиране на материала
и най-накрая май е добре да детайла да мине през една ултразвукова вана за изчезнат всички повърхностни замърсявания...
Мисля че е по-лесно да се потърси алтернативно решение като примерно: спрей за джанти /който колкото и да не ми се вярваше се хваща много добре върху добре почистени алуминиеви детайли, не само върху джанти/; нов капак от ламарина понеже лесно се обработва с достъпни бои и лакове; или друг капак в добро състояние