Всичко с образованието се прави нарочно! Необходим е тъп електорат, който ако не гласува както трябва трябва хич да не гласува! Тази година моя племенничка, която е родена и живяла досега в Щатите завърши мениджмънт и реши да работи в Европа. Последните години ходеха по екскурзии цялото семейство и момичето пожелало да работи на континента. Пуска се в търсене из Интернет и намира офис на щатска фирма във Варна. Кандидатства, минава интервютата и сега, вече 3-4 месеца момичето работи тук. Често се виждаме, опитвам се да помагам за неща, които наистина ще и бъдат в повече. Нямам думи да опиша колко голяма е разликата в мисленето и възпитанието на това дете спрямо нашите. Огромна разлика! И всичко това, убеден съм, идва от училището. Знам, че много колеги сега ще подскочат, но това е, което виждам с очите си. Момичето има сестра-близначка, която завърши нещо от рода на национална безопастност. За година от служител в офис на Рент-а-кар на летище Дълес сестричката и вече е офис мениджър на същата фирма в район на Вашингтон. Говорил съм с Никол (която е тук) има ли шанс за израстване в тази работа. О, да- казва тя, ако нямаше шанс нямаше да започна! Не знам, нашите сякаш не са такива. Синът ми се скъсва от работа, виждат го, че е амбициозен и го използват, но до там. Няма време да си завърши дипломната работа, но като че ли това не го вълнува. Гледа да работи, за да печели повече и май до там....