Здравейте. Попадна ми доста стар усилвател, който много ми се иска да си го оставя. Имам няколко въпроса.
Мисля да подменя всички кондензатори, включително и големите филтриращи които са 10000/63в.
1. От къде мога да си поръчам електролитни кондензатори (нови), които да са високо-качествени?
2. Левият канал задейства защитата, когато си поиска и излиза от нея когато си поиска. Общо взето релето цъка през 1-2 секудни, друг път слушам музика 10 мин, влиза в защита и мигновенно излиза от нея, а понякога стои в защита около минута две. Всичко е припоено по платките, огледал съм също и окабеляването, окъсили елементи няма, подмених пастата и изолацията на крайните транзистори.
На снимката всички напрежения са отлични с изключение на +9 волта, което е налично когато усилвателя не е влязал в защита. Когато влезе в защита се появяват +64 волта идващи от P6 и отиващи до P4
Подмених кондензатор C11, който беше с коректни стойности, но с високо esr (90 ома). Резистор R56 е с коректни стойности, като в работещо състояние на усилвателя на единия край му идват +64 волта и излизат +37 волта (в защита имам и на двата му крака+64 волта). Диод D7 е здрав, като в защита и през него преминават +64 волта на анода и катода.