Ако не бъркам за Uher Royal De Luxe, какви са приблизителните размери a, b, c?
(снимките по-долу са свалени от интернет)
Варианти за малоразмерни индикатори като идея:
- мини 4 digit, 7 сегментен LED (напр. HP5082)
- oled 0,91" дисплей
LED-индикаторът все още се намира по пазара, дребен е, красив е, но за мен индицираната информация върху него не е особено четима. С голяма консумация е. Сегментите са свързани за динамична индикация.
OLED 0,91 се намира лесно, ярък е, нищожна консумация. Трябва микроконтролерно управление, но затова пък може да се изобразят цифри, букви, в различни шрифтове, фигури и др. Свързването е само с 4 проводника.
Може да се изпили пространството между индикатора и бутона, за да се освободи място за индикатора. Но бутончето за нулиране ще трябва се измести
Някакви други подходящи дребни индикатори? Варианти?
Датчик, лесен вариант: rotary encoder (или по-скоро компонентите му: фотоизлъчвател и фотоприемник/ци) от стара мишка.
Резни оста на пластмасовия диск, ако е възможно го залепи за ролката, придвижваща ремъка към брояча, с монтирани светодиод и двоен фотоприемник (0-90 гр.). Импулсите са достатъчно на брой за един оборот, така че в контролера с един програмен ред ще се нагласи всяко отношение, което да се индицира.
За програмния код и микроконтролера: ще помагаме кой с каквото може в написването (лично: към Arduino, примерно Pro-Mini), ако трябва - ще изпращаме и готови компоненти
Механичната работа за мен е най-трудната (с предварително разчетени мех. манипулации), а електрониката е по-забавната. А и навсякъде има място за монтаж на платче 33 mm х 18 mm.
(Ако беше при мен Uher Royal De Luxe, по-скоро ще му търся оригиналния индикатор - машината го заслужава
).