Този телевизор явно е много по-съвременен от онези, които ремонтирах докато бях в занаята. Но след това минах на много по-сложни системи, често с много контролери и процесори, които постоянно нещо си говорят.
Мога да дам само философски съвети, не и конкретни. Но все пак...
Първо е добре да има сервизно ръководство, и в него да се потърси каква е системата за запис на грешки, може ли да се прочетат с нещо грешките... Там веднага ще стане ясно къде е проблемът.
Когато става въпрос за изтощаване на кинескоп и в резултат - подобно поведение, то това се случва в системите с автоматичен баланс на цветовете. Там има обратна връзка, която следи напрежението на отпушване на всеки прожектор и го помни в кондензатор, коригира го по време на всеки обратен ход по кадри. Та ако системата е такава, няма никога да заработи без платката на кинескопа да е набучена на шийката, без РГБ модул и т.н. При условие, че в сервизния режим има нормално изображение, не вярвам да е причината в кинескопа. Когато няма автоматичен баланс, системата по никакъв начин не се интересува има ли кинескоп или не, но в този сложен телевизор едва ли е така...
По-скоро ми се струва възможно някой модул, който ще получи захранване след заработване на ТХО, да не иска да отговори на процесора на въпроса 'ти жив ли си?'... Знам ли, може да е тунерът, или примерно декодерът за телетекст, стереодекодерът или кой знае какво още... Едно време телевизорите Сони при някакъв проблем отиваха в стендбай и светодиодът почваше да мига определен брой пъти, различен за различните устройства. Примерно, 14 пъти - дефект в тунера... Та затова казвам, че е хубаво да се прочете сервизното ръководство...