След обед намерих латвийския грамофон-дозата е същия тип,по резмери също ще стане, разликата е в положението на кристала-при американската е бил хоризонтално разположен ,при съветската-вертикално.Важното е че не е разкапан, а работи и може да се монтира без проблем.Разгледах предложенията на колегите, мисля че са реализуеми и бих експериментирал.За съжаление имам много неща за вършене извън хобито, времето е най-ценното благо,което природата или онзи отгоре са ни дали.Трябва да го ценим и използваме най-рационално .Аз така съм правил последните 50 години-поне.Не искам да губя нито час от това ,което ми е отредено,да не говорим за ден -примерно загубен в развиване на трансформатор или бобина и още толкова в обратно навиване. Може би това ще бъде последното ми глупаво и "мързеливо" писане тук .Ще пиша само в търговския раздел-ако не ме ликвидират-имам доста неща за продаване и знам какво представляват, от къде са дошли, за разлика от доста посетители на сайта с 0,1 публикации, които не знаят даже какво продават.