Любимият ми осцилоскоп! Има си някои слабости, една от които е калпавите специализирани хибридни схеми, другата е ниското допустимо входно напрежение. Вторият недостатък се отстранява лесно с подходяща сонда, но първият си е проблем. Тъпите схеми се развалят от по-рязка смяна на температурата или дори само от стоене поради калпавото лепило, с което са залепени кристалите на транзистори към основата. Според мен на 100 процента е заминала една от двете или и двете инт. схеми 04КП001. Има две решения на проблема - първото е да се купи готова микроплатка от Русия, когато ги купувах за моя, бяха по около 30лв. Вторият начин е да си я направиш сам. Аз първо си направих платките, но установих, че не ми е по силите да налепя елементите - много са дребни за мойте възможности. След това се свързах с един инженер в Русия, който ми прати готови. Ако си навит сам да си ги направиш, имам готови платки, трябва само да се налепят. Платките са по проекта от статията в drive2.ru. Силно препоръчвам да се сменят и двете схеми, дори да е повредена и само едната. След смяната им осцилоскопа трябва да се настрои, както е посочено в описанието.