Здравейте.
Извинявам се, че още с регистрацията търся помощ, вместо да предложа такава, но понякога няма друг начин.
Имам JVC AV-29BH11ENS моделът на шасито е 11AK41. В Интернет намерих схема на този модел, но ремонта "зацикли".
Проблемът е във вертикала. Направих снимка вижте прикачения файл. Качвам и схемата.
Какво съм направил до момента:
– смяна на следните кондензатори:
C244, C251, C228, C225, C208, C214, C226
нищо не се промени
– смяна на IC за вертикала STV9379FS със TDA8177F (оригиналната не я открих в България, а от Китай ще я чакам 2 месеца)
след смяната нищо не се промени
– напреженията върху изводите на вертикала са:
1 - 0,2V
2 - 10,5V / това напрежение според мен е ниско
3 - 63V / това напрежение според мен е високо
4 - –10,5V / това напрежение според мен е ниско
5 - 0,1V
6 - 11,5 / това напрежение според мен е ниско
7 - 0,2V
На схемата на JVC-то няма посочени стойности, затова се ориентирам по схемата на Vestel
Не можах да му открия генератора на вертикално отклонение, въпреки, че входните напрежения са точни.
Разгледах сервизното меню и пробвах да го разтегна, но не се получава. То и самата форма на свиване го доказва, но реших, въпреки това да опитам.
Едно уточнение. Последно съм работил това преди повече от 9 години. От тогава не съм пипнал техника.
Още след като реших да не ми е професия разпродадох всичко и сега разполагам само с мултицет, а знанието
както е известно е нещо нетрайно, опита също губи значението си когато няма практика.
Въпреки това вярвам, че е останало достатъчно и от двете, така че с малко помощ от колега(или не), който все още практикува, мога да се справя.
Предварително Благодаря на отзовалите се.