Дилема ...
Аз съм си "напазарувал" над 100 телефона от там и в частност от въпросният сайт !
Всичко, което сега се вкарва по магазини и мобилни Оператори съм тествал някога като марка ... DOOGEE, Blackview, UMI ( там, на официалният им магазин в Али-то даже имаше скрийншот / екранна снимка с мое благодарствено писмо, че бях взел около 20 броя от техни модели - Zero, Rome X, London, Diamond, Super ), LEAGOO, OUKITEL, CUBOT, VERNEE, Le Eco, HOMTOM, Coolpad, Lenovo ( по време, когато познати, занимаащи се с компютърна техника не вярваха, че телефоните са на марката, а мислеха, че са "украсени" с написа ... ) !
Да си кажа честно ...всичко е едно и също в ниският клас и дори основните платки се правят от няколко производителя за всички !
Грозен монтаж, липса на контрол на сглабяне и често елементарни фабрични проблеми в цели партиди / ревизии ( руснаците във 4pda.ru често са изчерпателни за всичко на пазара ) ...
При среден и висок клас има подборка на LCD и компоненти, както и батерия, както и малко, но малко по-стриктен контрол !
Проблема почти при всички е в софтуерната част и особено при тези модели, които са предназначени за азиатският пазар !
Нескопосани, модифицирани РОМ-ове, често без никаква поддръжка и ъпдейт/ ъпгрейд !
Това се попромени през последните години, предлагайки се глобални версии на даденият модел със световна поддръжка, но и на по-висока цена .....
Това последното ( цената ) е и важният момент , който ме отказа от поръчката на мобилни апарати от там, а съчетано със засиленият контрол на нашите митници, както и вероятността да се плати ДДС, митнически такса и представителство за БГ пощи ( те са основната логистика на всичко, което влиза у нас ) и .....май се обезсмисля !
Още повече, че напоследък има прекрасни промоции на наши ( и чужди ) сериозни магазини ( реални и онлайн ) и често цената на даден модел е колкото в China, но с РЕАЛНА гаранция ( аз закупих за сестра си HUAWEI P9 Lite на промоция от наш сайт само с 30 лева над Али-то, но с оригинален кейс и стъкло като подарък и 24 месеца гаранция ) !
Да не кажа, но във всяка оборотна заложна къща има фабрично нови апарати ( често взети при преподновяване на договори с нашите Оператори ) на около 65-70 % от средна магазинна цена ( средна според Интернет, че повечето служители нея гледат при оценка на дадена вещ ) ....
ПРЕПОРЪКА ....... ако ще се ползва активно и е закупен поне за няколко години употреба - от тук е желателно !
Ако ще се ползва за годинка и без особенно пазене - някоя ширпотреба за 45-60 USD е перфектна на марките, които съм изброил по-нагоре ....
Личният ми избор за мене е на HUAWEI .....много апарати и таблети има из нас на марката .....
Дано съм бил полезен !