Привет!
Благодаря за бързия отговор. Не се бях замислял относно тестване за конкретни проблеми с измервателни уреди, много добър съвет!
Относно пентодния режим бях забелязал нещо странно, което ме отказа от него, но ще направя теста да послушам известно време в този режим. При слушане в пентоден режим освен постигането на по-голяма сила на звука и по-силен бас, което е очаквано се появява един силен нискочистотен звук от говорителите на колоните, който се усеща понякога и при много тихи пасажи на песните от 1-2 метра и е доста дразнещ - в една от колоните е по-силен от другата. При усилване на звука този шум също се увеличава. При триодния режим този шум пак го има, но е много по-нисък и не се чува от дистанция. Дали това засилване на шума при пентодния режим е нормално или е индикация за проблем?
Освен това, приех за триоден режима, при който усилвателят иска повече усилване на звука, за постигане на нивото на звука спрямо другия (пентодния), тъй като не знам точно като дизайн и схема кое разположение на превключвателното ключе е за триоден/пентоден режим. Дали това е правилен отличителен белег между двата режима? Слушам го в триоден режим, като под това разбирам позиция на ключето в посока трансформаторите(навътре).