Малко позаглъхна темата, та да я пораздвижим. В пристъп на "платкохолизъм"
си начертах и проектирах нещото от снимката. Реших да разделя програматора на два отделни модула, че имам лоши спомени от преди години как няколко пъти съм изпускал чип, който пада върху дънната платка на Правеца, но за късмет без никакви последствия. А дори и по някаква причина идеята да се окаже неуспешна, интерфейсната платка с 4к ROM и PIA 6821 на нея, може да се ползва за други проекти.
След цяла седмица отлежаване заради липса на време, най-накрая почти всичко е запоено и дойде време за тестове, и.... греда, "нещото" се държи точно както при колегата -JonnS-. След излизане в Монитор, DOS-а направо си умирГа. Пробвах го и на 82-ка и на 8М-ка, с епълския фирмуер, с DOS3, с EAGLE DOS-а от платката на Рале Палавеев - нищо, по-различно. Примирих се с неуспеха и реших, че трябва да сменя ползвания до сега подход "Чукча писатель, Чукча не читатель", и ще трябва да се опитам да дизасемблирам ROM-а и да видя какво точно прави, макар, че това занимание никак не ми е интересно и съвсем не съм добър в това, та щеше да пада голямо ровене и чудене. Но тъй като мързелът е една от основните движеща сили, поне при мен де
, сметнах, че не е зле първо да поразгледам Епълската библия, без да имам някакви особени очаквания.
И ти да видиш...., нали е Коледа все пак, а по Коледа се случват чудеса, софтуерът на програматора проработи без да "убива" DOS-а. Единственото условие е след като се влезе в Монитор, от там да не се ползва Ctrl-C или Ctrl-B за връщане в Бейсик, а командата 3D0G и всичко работи без проблем.
С пожелания за Весели и Светли Празници на всички колеги от Форума