Май към мен е въпроса....
Не е толкова сложно, и без Ласпи може! Всъщност идеята е да си пренастрои модулатора по редовен телевизор с D/K стандарт и после да си настрои Операта по модулатора. Няма да е сложно и ако е поне малко схватлив и сръчен, ще се справи. А ако не се справи, ще ми изпрати модулатора по Еконт и аз ще му го пренастроя...
Пренастройването на модулатора е само от един кръг, има плавна настройка чрез въртене на керната на бобината и на изправен телевизор ефектът е като настройване на радио от копчето за настройка. Просто при едно положение на керната ще се чуе чист и ясен звук, като встрани от това положение звукът ще затихва и ще има шум и бръмчене от картината...Номерът е да се подбере подходящ нов кондензатор за кръга. Това е. Хубаво е телевизорът да е със само един стандарт - D/K, активен в момента на настройката, за да не стават грешки.
После, като има работещ модулатор, все едно че има TV генератор - ако звукът на Операта не е добър, ще настройва МЧУ на звука по сигнала от модулатора. Дори модулаторът да не е настроен идеално точно, ако Операта е настроена по модулатора, ще има нормален звук