| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Конвертор от алиекспрес  (Прочетена 14688 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
  • Публикации: 462
  • Населено място: Пловдив
Re: Конвертор от алиекспрес
« Отговор #30 -: 05 Ноември, 2019, 20:36:00 »
Това дали няма да стане? Гледам продават такива модулатори, цената им не е голяма.
http://steinberger.bg/product/4830/rf-modulator-6-12-kanal.html
AV – RF модулатор
Преобразува входния AV сигнал от RCA в RF сигнал към антенен вход
RF изход: 6 – 12 канал
Носеща честота на звука: 4.5/5.0/5.5/6.0/6.5 MHz
Захранващо напрежение: ~220V ±10%
Размери (Ш/В/Д): 120x110х35мм
AV-RF модулатор SB-168

В Пловдив имат - 5 бр. в наличност, ул. "Самара" №20
да и аз го видях това,но  устройството е ново и най вероятно ще излъчва на UHF 6-12 канал ,не пише честоти в описанието.Не знам и аз,по скоро си мислех за някакво старо устройство което е конструирано на метрови вълни.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #31 -: 05 Ноември, 2019, 20:40:12 »
Това последното трябва да стане.Ще си взема и аз едно такова да видя що за стока е.
Добре,кажи ако става с него и аз да го взема че вече ми се изчерпаха вариантите.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #32 -: 05 Ноември, 2019, 20:57:35 »
да и аз го видях това,но  устройството е ново и най вероятно ще излъчва на UHF 6-12 канал ,не пише честоти в описанието.Не знам и аз,по скоро си мислех за някакво старо устройство което е конструирано на метрови вълни.

Бъркаш понятията за каналите! Няма 6-12 канал за UHF!. Ето да видиш, как се разпределят каналите. UHF започва от 21 канал. Реално вече не се използват.
http://www.predavatel.com/bg/spravochnik/tvtable

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #33 -: 05 Ноември, 2019, 20:59:29 »
Бъркаш понятията за каналите! Няма 6-12 канал за UHF!. Ето да видиш, как се разпределят каналите. UHF започва от 21 канал. Реално вече не се използват.
http://www.predavatel.com/bg/spravochnik/tvtable
Моя грешка,нов съм в тази свера и не са ми ясни още някои неща на пълно...Извини не :)
Обърках се заради по новите транзисторни приемнизи които работят на UHF и са с пак 12 канала...и затова 1-12 UHF...То макар че наистина така се водят
« Последна редакция: 05 Ноември, 2019, 21:05:54 от kortex »

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
« Отговор #34 -: 06 Ноември, 2019, 16:01:23 »
И аз имах приключения с моята Опера по същият въпрос и накрая се подкара  :)
https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=8573.60

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #35 -: 06 Ноември, 2019, 16:29:38 »
И аз имах приключения с моята Опера по същият въпрос и накрая се подкара  :)
https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=8573.60
Да,видях форума,прегледах ги всичките относно опери да придобия представа какво трябва да правя ,и моята подкара образ днес

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #36 -: 06 Ноември, 2019, 16:34:21 »
ей супер, значи си с тоя синият  конвертор, я покажи видео да видим образа из вука добре ли са, ако, да ще си взема и аз такъв :)

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #37 -: 06 Ноември, 2019, 16:36:00 »
ей супер, значи си с тоя синият  конвертор, я покажи видео да видим образа из вука добре ли са, ако, да ще си взема и аз такъв :)
От това устройство звука е на 5,5,сега започвам да го настройвам и ще пратя и клип ако стане.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #38 -: 06 Ноември, 2019, 16:39:59 »
е щом е 5.5МХз не ми върши работа, щото моята Опера не е модифицирана и си е на 6.5МХз , Но все апк изгарям от любопитство как се вижда и зсвучи при тебе :)  :flag_of_truce:

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #39 -: 06 Ноември, 2019, 17:34:08 »
е щом е 5.5МХз не ми върши работа, щото моята Опера не е модифицирана и си е на 6.5МХз , Но все апк изгарям от любопитство как се вижда и зсвучи при тебе :)  :flag_of_truce:
Ами да ти кажа и аз исках да е на 6,5 да не я пипам но просто няма такива,едва това успях да намеря това даже.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #40 -: 06 Ноември, 2019, 18:31:05 »
В потвърждение на това за което писах-първото видео, което намерих и което не е от най-старите е SONY SLV-X7. Модулаторът му е с 3 и 4 канал.Всички видеокасетофони, внасяни по нормален начин,а преди 1989г. нямаше друг са предназначени да работят при нашите стандарти. Това значи че междинната на звука е 6,5Мхц, а за Операта това има значение.Добре е младежи , родени след 90-та да се интересуват от стара техника, но е добре да четат и слушат старци, които са си изкарали живота не само в гледане и слушане на такава техкика.Всички от втората категория си спомнят че в България имаше в началото само БНТ1.В регион Благоевград програмата се разпространяваше на 6-ти канал.Това имаше просто обяснение- на същия канал или на съседни излъчваха Скопие и Белград.И в другите региони нямаше ретранслатори на по-ниски канали, затова модулаторите на видеокасетофоните работеха там, където няма ефирно излъчване-2-3-4 канали.След като се появи втора програма я курдисаха на 21-ви канал,според мен за усвояване на по-високите честоти,не че нямаше празни VHFканали.В този период модулаторире ги сожиха на 32 канал.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #41 -: 06 Ноември, 2019, 19:11:48 »
В потвърждение на това за което писах-първото видео, което намерих и което не е от най-старите е SONY SLV-X7. Модулаторът му е с 3 и 4 канал.Всички видеокасетофони, внасяни по нормален начин,а преди 1989г. нямаше друг са предназначени да работят при нашите стандарти. Това значи че междинната на звука е 6,5Мхц, а за Операта това има значение.Добре е младежи , родени след 90-та да се интересуват от стара техника, но е добре да четат и слушат старци, които са си изкарали живота не само в гледане и слушане на такава техкика.Всички от втората категория си спомнят че в България имаше в началото само БНТ1.В регион Благоевград програмата се разпространяваше на 6-ти канал.Това имаше просто обяснение- на същия канал или на съседни излъчваха Скопие и Белград.И в другите региони нямаше ретранслатори на по-ниски канали, затова модулаторите на видеокасетофоните работеха там, където няма ефирно излъчване-2-3-4 канали.След като се появи втора програма я курдисаха на 21-ви канал,според мен за усвояване на по-високите честоти,не че нямаше празни VHFканали.В този период модулаторире ги сожиха на 32 канал.
Да да,осъзнах си грешката и моето видео е подобно записващо,но е с обхват от 1 до 12 канал и хващам 12 канала които сменям от видеото.

Неактивен didov

• Квантов генератор
« Отговор #42 -: 06 Ноември, 2019, 21:57:58 »
От това устройство звука е на 5,5,сега започвам да го настройвам и ще пратя и клип ако стане.

Има писано за модулатора, и точно този модел, който си купил. Понеже се продават на 5.5Mhz за звука и на 6.5Mhz. Схемата я има в няколко варианта, но точно за звука е изпълнена с един транзистор -VT2. Прави се подпор на кондензаторите и настройка за трансформатора Т2. Важно е VТ2 да се вкара в режим. Тука съм отделил схемата и описанието как става за 6.5Mhz. С руския ще се справиш ли?
На другата снимка, е точно само за звуковия канал. Но е за 5.5Mhz, да прецениш стойностите на кондензаторите.
« Последна редакция: 06 Ноември, 2019, 22:12:03 от didov »

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #43 -: 06 Ноември, 2019, 22:12:03 »
Има писано за модулатора, и точно този модел, който си купил. Понеже се продават на 5.5Mhz за звука и на 6.5Mhz. Схемата я има в няколко варианта, но точно за звука е изпълнена с един транзистор -VT2. Прави се подпор на кондензаторите и настройка за трансформатора Т2. Важно е VТ2 да се вкара в режим. Тука съм отделил схемата и описанието как става за 6.5Mhz. С руския ще се справиш ли?
Аз почнах от телевизора да  настройвам честотата ,както и веднъж преди но мисля че този път нещо бъркам защото не се получава,ще ми припомните ли как се правеше?Имаше и форум специално за това но не мога да го намеря?
« Последна редакция: 06 Ноември, 2019, 22:17:24 от kortex »

Неактивен didov

• Квантов генератор
« Отговор #44 -: 06 Ноември, 2019, 22:25:28 »
Въздържай се да пренастройваш телевизора! Недей да въртиш и разцентроваш филтрите. Особенно без измервателна апаратура и само на ухо. В най лошия случай, без да е пипан телевизора, може да се добави приставка за звук от 5.5Mhz на 6.5Mhz. Но и там си има подход и разбиране. Но ако всичко вече е изчерпано като модулатори, конвертори, сендери. Напр. като тази и то в краен вариант.
« Последна редакция: 06 Ноември, 2019, 22:48:08 от didov »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |