| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Конвертор от алиекспрес  (Прочетена 14661 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
  • Публикации: 462
  • Населено място: Пловдив
Re: Конвертор от алиекспрес
« Отговор #75 -: 09 Ноември, 2019, 23:00:16 »
Нямам друг телевизор на 6,5 ,освен този,а за снимките,утре ще пратя подробни,надявам се че ще може да стане...

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
« Отговор #76 -: 09 Ноември, 2019, 23:46:57 »
не може да нямате у дома модерен телевизор, те поддържат всички стандарти за звук и картина, просто се порови из менютата му и настрой за D/K (6.5MHz) стандарт на звука

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #77 -: 10 Ноември, 2019, 08:57:29 »
Аа,така ще се опитам не знаех че са и на 6,5

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #78 -: 10 Ноември, 2019, 10:47:19 »
не може да нямате у дома модерен телевизор, те поддържат всички стандарти за звук и картина, просто се порови из менютата му и настрой за D/K (6.5MHz) стандарт на звука

И като има такъв телевизор със стандарт на 6.5Mhz, какво правим? Телевизора вътрешно си го обработва звука, но не излиза от него точно за 6.5 Mhz. Помисли малко, от къде ще се извади звук на този стандарт! При положение, че имаш чинчове и скарт букса. За настройка на телевизора трябва генератор напр. като тези.
« Последна редакция: 10 Ноември, 2019, 11:06:22 от didov »

Неактивен NHB

• Квантов генератор
  • Публикации: 913
  • Населено място: Варна
« Отговор #79 -: 10 Ноември, 2019, 16:35:20 »
Май към мен е въпроса....
Не е толкова сложно, и без Ласпи може! Всъщност идеята е да си пренастрои модулатора по редовен телевизор с D/K стандарт и после да си настрои Операта по модулатора. Няма да е сложно и ако е поне малко схватлив и сръчен, ще се справи. А ако не се справи, ще ми изпрати модулатора по Еконт и аз ще му го пренастроя...
Пренастройването на модулатора е само от един кръг, има плавна настройка чрез въртене на керната на бобината  и на изправен телевизор ефектът е като настройване на радио от копчето за настройка. Просто при едно положение на керната ще се чуе чист и ясен звук, като встрани от това положение звукът ще затихва и ще има шум и бръмчене от картината...Номерът е да се подбере подходящ нов кондензатор за кръга. Това е. Хубаво е телевизорът да е със само един стандарт - D/K, активен в момента на настройката, за да не стават грешки.
После, като има работещ модулатор, все едно че има TV генератор - ако звукът на Операта не е добър, ще настройва МЧУ на звука по сигнала от модулатора. Дори модулаторът да не е настроен идеално точно, ако Операта е настроена по модулатора, ще има нормален звук

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #80 -: 10 Ноември, 2019, 18:43:08 »
Реших въпроса със звука по най лесният възможен начин,просто включих външен усилвател към видеото   :D а относно за това да ти пратя модулатора ти да ми го настроиш,в steinberger го има,колко ще ми струва ти да ми го  настроиш на 6,5 ?Защото едва ли аз ще се справя...По лесно ще ми е с готов и да си настроя само телевизора...?

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
« Отговор #81 -: 10 Ноември, 2019, 21:03:48 »
Еха супер звук и картина имаш! сега остава само да го изкараш звука през телевизорът хехе  :hi:
Доста по-контрасна ти е картината от при мене :)

Неактивен NHB

• Квантов генератор
  • Публикации: 913
« Отговор #82 -: 10 Ноември, 2019, 22:35:45 »
:D а относно за това да ти пратя модулатора ти да ми го настроиш,в steinberger го има,колко ще ми струва ти да ми го  настроиш на 6,5 ?Защото едва ли аз ще се справя...По лесно ще ми е с готов и да си настроя само телевизора...?

Питаш ме колко ще струва да купя модулатор, да го пренастроя  и да ти го пратя, правилно ли съм разбрал? Колко... Колкото цената в магазина + цената на изпращането... Само дето нямам много свободно време, ама ще гледам да намеря.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #83 -: 11 Ноември, 2019, 00:04:06 »
NHB, ако ще го преработваш по добре да му изхвърлиш импулсното захранване. Много е кекаво, внася много паразитни смущения, поне такива са коментарите. И origo, написа за него. Ето тук може да се види.
/>Трябва едно малко трансформаторче, грец, филтриране, стабилизатор 7805. С линейното е най добре. Тука на схемата са стойностите за 6.5 Mhz.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #84 -: 11 Ноември, 2019, 09:38:24 »
Благодаря ти NHB че ти се занимава...Оценявам го.
Пиши като го направиш.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #85 -: 11 Ноември, 2019, 20:14:18 »
И още нещо,малко не по темата,възможно ли е да се сложи ТХО  от опера 3 на опера 1?

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #86 -: 11 Ноември, 2019, 21:44:53 »
Не,ТХО малко се различава.Размера по хоризонтала се регулира по друг начин.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #87 -: 11 Ноември, 2019, 22:19:21 »
Не,ТХО малко се различава.Размера по хоризонтала се регулира по друг начин.
Добре,а изобщо с някакво от друг телевизор ще може ли,или трябва да е точно от 1чка?Защото такова оригинално не мога да намеря никъде...Всъщност намерих на едно място,но цената ми дойде  малко в повече :D

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #88 -: 11 Ноември, 2019, 23:19:55 »
Малко не си на ясно,ТХО на тия телевизори се състоят от две части.Товарна и повишаваща бобина.Зависи кое при теб е проблема.Повишаващата би трябвало да стане от Опера 3,не съм виждал на живо как изглежда тази на Опера.Товарната може да се пренавие,от читав бобиньор.Някога ги пренавиваха когато нямаше.Намотките на товарната не са много.Цената не знам,кеф с пари не се купува.Там всеки сам решава.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #89 -: 11 Ноември, 2019, 23:32:26 »
Честно казано и аз не знам коя е проблемната,не съм се задъблочавал толкова на вътре...Някой ден и с това ще се  занимая...

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |