| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Конвертор от алиекспрес  (Прочетена 14684 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 801
  • Населено място: София
Re: Конвертор от алиекспрес
« Отговор #15 -: 21 Септември, 2018, 11:35:04 »
Последните партиди приставки ПТП-216 завода ги произвеждаше без трансформатор. Само с едни гасящи резистори. Явно че са решили че е по икономично без трансформатор, само за захранване на два транзистора.
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
  • Публикации: 462
  • Населено място: Пловдив
как да пресъздадем метров сигнал
« Отговор #16 -: 04 Ноември, 2019, 12:00:31 »
Когато спряха метровият обхват и остана само дециметровият,пак можехме да го преправим на метров със ПТП 216,и още беше възможно да гледаш телевизия на лампов приемник.Но когато спряха и дециметровото предаване,всички приемници ,,угаснаха,,.Въпроса не е да вкараш композитен сигнал направо във детектора,не че не става но...Дайте да намерим някакво решение,със някаква приставка като при радиата или с някакво устройство да върнем метровият обхват.Въпроса ми е дали е възможно?

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #17 -: 04 Ноември, 2019, 14:56:59 »
Естествено, че е възможно! Няма невъзможни неща. Варианти много, и за по-напреднали, и за привържениците на по-готово изделие.
Например в старите телевизионни игри Нинтендо и подобни китайски клонинги имаше чудесен метров трансмитер.
В конрад имаше също по едно време метров трансмитер, който още имам но не бях доволен как работеше след пренастройка да излъчва звука на 6.5 мега.
И на последно място аз бих заложил на любителска изработка, но там вече ще се иска повече умение и опит в тази сфера, но решенията поне схемотехнически винаги са прости.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #18 -: 04 Ноември, 2019, 15:08:20 »
Добре,може и любителска изработка,имаш ли някаква схема?Или ще трябва да мислим нещо? 
« Последна редакция: 04 Ноември, 2019, 15:16:38 от kortex »

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #19 -: 04 Ноември, 2019, 18:16:58 »
Според мен най-разумно е предложението на GRIDLIC. RF модулаторите работеха на 2 или3 канал,имат AV входове и + и -.Много по-лесно се работи с такова устройство и сравнително ниските честоти. Щом питащият се затруднява даже със захранването едва ли ще се справи с UHF/VHF преобразуване.С една жица пъхната в изхода се гледа добре в голямо помещение.Подобно решение е използване на т.н. СЕНДЕР, който е продаван у нас и може все още лесно да се намери.

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #20 -: 04 Ноември, 2019, 18:25:42 »
Още по-лесно решение открих преди минута в базара-работещо видео за 10 лева,нужна е касета,а може да върви с видеото и само жица за антена.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #21 -: 04 Ноември, 2019, 18:58:02 »
Още по-лесно решение открих преди минута в базара-работещо видео за 10 лева,нужна е касета,а може да върви с видеото и само жица за антена.
Мислиш че не съм пробвал с видео ли?Това беше първото което направих.Работи над 12ти канал.Нищо не хваща :) Други идеи?Защото аз нямам
« Последна редакция: 04 Ноември, 2019, 19:04:09 от kortex »

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #22 -: 04 Ноември, 2019, 20:56:45 »
Кой работи над 12-ти канал? Както съм писал болшинството видеокасетофони са с модулатор, който работи на 2 и 3-ти канал  в VHF.Ще направя справка и ще пиша.Освен касетофони има и видеокамери с модулатор.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #23 -: 04 Ноември, 2019, 21:36:01 »
Кой работи над 12-ти канал? Както съм писал болшинството видеокасетофони са с модулатор, който работи на 2 и 3-ти канал  в VHF.Ще направя справка и ще пиша.Освен касетофони има и видеокамери с модулатор.
Не,видеокасетофоните са на UHF защото вече всички телевизори по онова време са били над 300 MHz.(ако се бъркам извини ме :) )
Това значи над 12 канал нагоре,и затова с такъв не става,той е на 3ти или 4ти канал ама не в метровият обхват а в дециметровият,затова сигурно се бъркаш.Интересно ми е обаче да видя схемата на origo за неговият модулатор за метров сигнал.
« Последна редакция: 04 Ноември, 2019, 21:42:38 от kortex »

Неактивен NHB

• Квантов генератор
  • Публикации: 913
  • Населено място: Варна
« Отговор #24 -: 05 Ноември, 2019, 18:21:24 »
Ама как ги бъркате понятията само...
Вярно е че може с видео, ама трябва да е от по-древните, на които конверторът беше в метровия обхват, и трябва да е записващо. Пуска се на запис, може на пауза, на входа на видеото се подава сигнал от приемника или декодера...
Имайте пред вид, че в така нареченото ПТК на ламповите телевизори има отделна бобина на осцилатора за всеки канал и не е никак задължително да е настроена точно. Тя първа програма си беше само на един канал за съответното място, примерно 9ти, и само на него осцилаторната (че и входната..) бобина се настройваше от техниците, та другите може и да не са настроени. За фина настройка на модулатора на видеото има обикновено тример, от него може да се компенсира до голяма степен неточната настройка на ПТК.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #25 -: 05 Ноември, 2019, 19:52:25 »
Ама как ги бъркате понятията само...
Вярно е че може с видео, ама трябва да е от по-древните, на които конверторът беше в метровия обхват, и трябва да е записващо. Пуска се на запис, може на пауза, на входа на видеото се подава сигнал от приемника или декодера...
Имайте пред вид, че в така нареченото ПТК на ламповите телевизори има отделна бобина на осцилатора за всеки канал и не е никак задължително да е настроена точно. Тя първа програма си беше само на един канал за съответното място, примерно 9ти, и само на него осцилаторната (че и входната..) бобина се настройваше от техниците, та другите може и да не са настроени. За фина настройка на модулатора на видеото има обикновено тример, от него може да се компенсира до голяма степен неточната настройка на ПТК.
Добре,благодаря,а само не разбрах трябва да му подам RF сигнал или композитен във чинчовете за вход?И след това изкараният RF сигнал отива във входа на телевизора?

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #26 -: 05 Ноември, 2019, 20:03:09 »
RF сигнал или композитен във чинчовете за вход на телевизор автотрансформаторно захранване често получаваш пиротехнически ефекти :) Не видях някъде да пишеш за какво ТВ става дума.
Имаше едни видеомагнитофони Акай които имат RF модулатор на метровия обхват.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
« Отговор #27 -: 05 Ноември, 2019, 20:18:11 »
RF сигнал или композитен във чинчовете за вход на телевизор автотрансформаторно захранване често получаваш пиротехнически ефекти :) Не видях някъде да пишеш за какво ТВ става дума.
Имаше едни видеомагнитофони Акай които имат RF модулатор на метровия обхват.
Така,телевизор опера 3,офазено шаси и не става със композитен сигнал в детектора защото заземяването е на корпус.Трябва да е нещо от антената и това питам ,какво да използвам,което излъчва метров сигнал и бях пробвал с видео,но не по начина по който ти казваш,прото вкарвах сигнала във RF входа и го изкарвах през изхода и в телевизора,а ти ми каза ,поне аз така разбрах ,да вкарам композитен в чинчовете за вход,да включа на запис за да се включи модулатора и да изкарам RF сигнала от него и в телевизора така ли?И че ако модулатора е със метров сигнал би трябвало да стане?

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #28 -: 05 Ноември, 2019, 20:21:46 »
Това дали няма да стане? Гледам продават такива модулатори, цената им не е голяма.
http://steinberger.bg/product/4830/rf-modulator-6-12-kanal.html
AV – RF модулатор
Преобразува входния AV сигнал от RCA в RF сигнал към антенен вход
RF изход: 6 – 12 канал
Носеща честота на звука: 4.5/5.0/5.5/6.0/6.5 MHz
Захранващо напрежение: ~220V ±10%
Размери (Ш/В/Д): 120x110х35мм
AV-RF модулатор SB-168

В Пловдив имат - 5 бр. в наличност, ул. "Самара" №20
« Последна редакция: 05 Ноември, 2019, 20:29:54 от didov »

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #29 -: 05 Ноември, 2019, 20:26:48 »
Това последното трябва да стане.Ще си взема и аз едно такова да видя що за стока е.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |