Дано не се наложи преокабеляване на рамото, че е малко по-пипкаво. Ако все пак се наложи препоръчвам литцендрат, има го в някои магазини за стари части и електроника. Относно интерконекта към предусилвателя - наистина трябва да е хубав кабел с отлична оплетка. Но много важно е и да има нисък капацитет на метър, защото това е важно за магнитните дози. Също така бих препоръчал дължина до 1 метър не повече, че при тези нива на сигнала лесно влиза брум. Та трябва да се види колко е капацитета на този кабел за метър, хубаво е ако е под 100 пико фарада. Аз лично ползвам коаксиален RG-147 представя се добре.
Относно RIAA коректора - този на Behringer трябва да е добър. Лошото е че няма регулиране на товарния капацитет на дозата, а това е доста важно според личния ми опит. За ортофона лично съм установил че свири най-добре с капацитет 320 пико фарада изключвайки капацитета на кабела. Т.е. около 400 - 420 пико фарада общ товарен капацитет и 47 килоома. При по-малък капацитет започва да звучи с по-зле изразени среди.
За корекцията бих препоръчал тази схема фиг.3 на стр.4:
AN-346.pdf (322.59 kB - свалено 204 пъти.)
Схемата работи успешно с NE5534. C0 може да не го слагаш. Не че не я слушах доста време с биполярен електролит, но в същност е по-лесно на негово място да има мост.
Резисторите от реда E96 лесно се заменят с паралелно съединение на резистори от реда E24, ето сметките:
499R= 510R || 24k
80.6k= 82k || 4.7M
8.45k= 9.1k || 120k
2.37k= 2.4k || 200k
54.9k= 56k || 2.7M
39nF= 33nF || 6.8nF
Корекцията работи отлично за моя вкус. Отклонението от стандартната RIAA характеристиката при подбрани кондензатори дори с китайски (но читаво мерещ) мултимер е около 0.1 децибела, което е повече от много добре.