Аз само да те предупредя изключително много да внимаваш! Апарата е в отлично състояние, обаче макар доста сходните схемни решения, Оперите са по-трудни за ремонт от последвалата разработка на печатен монтаж Пирин. Дали заради това че са по-стари не знам, та внимавай защото познавам много хора (включително себе си в ученическите години) които сме опитали безуспешно да подкараме шаси Опера.
Иначе съвета ми е да подмениш всички неполярни хартиени кондензатори в конструкцията. Просто това 100% е необходимо. Препоръчвам бюджетен вариант Wima от Комет, не от другаде, до сега оригинална Wima не съм виждал извън Комет и Фарнел. Как да ги познаеш - къси изводи искащи задължително удължаване, в Плиска-та видях си сложил един с дълги крака - 100% менте. Също така оригиналните ВИНАГИ са червени - сините са менте 100%. Заливката отдолу мисля при MKS и MKP е червена, докато при FKP е жълта, това е задължителен показател също. Общо взето си служи с дейташийтовете и проверявай дали отговарят и по размер, защото често ментетата не се отличават по нищо от оригинала, освен че са по-малки на размер. Та така.
После вече ще се гонят други проблеми и ще се правят настройки. И не забравяй шасито се офазява при едното положение на щепсела!