| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Книги за радиолюбителя техническа литература дискусия  (Прочетена 841 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lampamp

• Квантов електрон
  • Публикации: 405
  • Населено място: Стражица
Има ли разлика в новите и старите издания на една и съща книга? Примерно имам книга "Млад радиолюбител" от 70 те години,а има и по стари издания същата книга. Видях,че има и разлики в броя страници по новото издание е със повече. Същото е питането и за други книги със няколко издания.
Намислил съм да си ги насъбера книжките.Не ми допада във електронен вариант да ги чета или пък разпечатани. В темата може да обсъдим всичко свързано с техническата литература която засяга хобито ни. Главно български книги.

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
Има разлика. Книгата "Млад радиолюбител" на В. Г. Борисов я имам в хартиен вариант от 1952 година и сканирана от 1975 година.

Тази от 1975 е превод от руското "пето преработено и допълнено издание".

Неактивен lampamp

• Квантов електрон
Защото бях чел в една тема, че по добре да се намери по старо издание.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
Книгата е превод на руската "Юный радиолюбитель" Първото издание е от 1952 г  :) Осмото от 1992 г.Всяко от изданията е ориентирано на елементната база към момента на издаването и интересите на любителите.По принцип всяко ново е допълнено към предното издание.Това кое на кого ще се хареса повече е личен избор.Най добрия вариант е да си дръпнете всичките и да ги разгледате,а там всеки решава сам за себе си.Книжката наистина е интересна.На мен лично повече ми допадаше "Христоматия на радиолюбителя"
https://radiowiki.ru/wiki/%D0%AE%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C_(8-%D0%B5_%D0%B8%D0%B7%D0%B4.)

Неактивен lampamp

• Квантов електрон
Аз имам тея за сега.
Набелязал съм още някоя друга да си намеря.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |