Добър вечер на всички,
хванал съм се с поредното спортуване, старият ми рутер TP-LINK WR-740-N преди време започна да ми прави някакви номера от рода на губене на обхват, слаб сигнал на безжичната мрежа и такива подобни. Тогава реших да му сменя софтуера с друг, след като четох за подобни проблеми и хората пишеха че след смяна със софтуера се оправял. Спрях се тогава на фирмуеъра с име DD-WRT. Всичко мина по план, инсталирах новия софтуер, рутера си тръгна нормално, но проблемите не се решиха. След известно тормозене си взех по-новия модел, а този го прибрах в мазето до преди няколко дена, даже го бях забравил. Реших пак да се занимавам с него и да му сложа друг софтуер този път OPENWRT и освен това искам да му направя и USB порт - има из нета описания как се прави мод и къде се запоява да му се сложи USB букса. Самата букса и програмата OPENWRT пък искам да ползвам за да го превърна в WI-FI радио. Та така, само че се оказа че за да инсталирам OPEN-WRT трябва да направя т.нар. Webrevert, или с други думи от DD-WRT да се върна на фабричния софтуер на рутера и тогава да инсталирам OPENWRT. Без проблем инсталирах оригиналната версия на софтуера на рутера, но когато инсталирах openwrt след това рутера умря. Не знам на какво се дължи, може би от многото четене из интернет и сваляне на различни бинове, съм инсталирал някой фейк софтуер и рутерът се е брикнал. Както и да е продължих с проучванията и видях че мога да свържа рутера към компютъра със сериен интерфейс. Единственото което трябва да направя е да запоя пинове на предвидените за целта места и да направя една перемичка, катюшка, мост или както искате го наречете между ТР28 и ТР18 намиращи се на задната страна на платката на рутера. За свързването към компютъра използвам USB към сериен порт конвертор. Имах опасения дали ще стане и дали не вади по-висок волтаж на TTL, но след ровене в интернет видях на едно място да се ползва същия конвертор и реших да рискувам. И тука вече зациклям. С програмата PuTTy свързвам рутера към серииния порт при скорост 115200 бода, започват да се прехвърлят някакви данни, но всичко е на неразбираем език и след известно време спича и не мога да влезна в uboot менюто на рутера за да го флашна. Някой може ли да ме насочи какво да правя и дали проблемът е поправим. Прилагам и няколко снимки. На последните са и маймуницата която ми излиза в терминала на putty.