Относно контролера с надпис "ВНВАУ" - мога със сигурност да потвърдя, че означава точно това - Висше Народно Военно Артилерийско Училище.
Моят баща беше преподавател по земна артилерия във военното училище. Още около 82-83 година видях за първи път ИМКО 2 в училището. До колкото помня (по това време съм бил 6-7 годишен) беше един единствен компютър за цялата катедра "Артилерия". Нямаше флопи. Беше с касетофон и касети.
По-късно, може би около 84-85 година, Правците (82) станаха доста, част (повечето) от тях окомплектовани с флопита. Бяха изградени компютърни зали (2 или 3, не помня точно) с по 10-15 (може би) работни места. Залите бяха и с "мини полигони" - т.е. макет на местност, върху който макет се симулираше артилерийска стрелба. Първоначално се е "стреляло" с малък пневматичен "пистолет", по-късно заменен от лазер, закрепени в специално разработена механична система, която го насочва към точка от макет-полигона и извършва "изстрел". Всичко това се управляваше от един Правец 82 (вероятно го е играл нещо като сървър). В последствие компютрите в залата бяха свързани в мрежа и симулацията на стрелбата можеше да се извършва от всеки един от компютрите в залата. Освен управлението на стрелбата, мисля, че можеше да се зарежда и ДОС през мрежата от компютъра-сървър (компютър окомплектован с 2 флопита).
Симулация на стрелбата съм виждал един път, но имам много бегъл спомен от демонстрацията, която е правил баща ми. Също така от ползването на мрежата почти нямам спомен - практически всички дискети и програми свързани с работата в тази система по онова време вероятно са били секретни или нещо близо до това - дискетите се пазеха в метална запечатана каса в залата. Бил съм в залите често - нямах собствен компютър и през известно време аз и брат ми "врънкахме" баща ни, да ни вземе със себе си за да можем да поиграем. Ползвахме си наши дискети записвани там или по-късно вече и в училище (в математическата гимназия на Шумен, след 86-87та години имахме компютърна зала, съответно и кръжоци по информатика).
К21 най-вероятно означава катедра 21 - "Автоматизация ....", не помня цялото име.
Спомням си, че покрай тази мрежа се спрягаше името проф. Станимир Станев (в момента преподавател във ФМИ на Шуменския университет,
http://shu.bg/faculties/fmi/prepodavateli?faculty=fmi&teacherId=301#biography ), но също така знам, че са участвали и курсанти в разработката.
За съжаление вероятността да се е запазил някакъв софтуер свързан с тази мрежа, клони към нула до колкото познавам военните порядки.
Все пак ще поразпитам дали нещо някъде не се е запазило, но нямам големи надежди.
Артилерийският комплекс с полигоните (в Шумен) беше в тази сграда:
https://www.google.bg/maps/@43.2677889,26.9323901,3a,90y,13.36h,91.5t/data=!3m6!1e1!3m4!1s2wxqTs2OTJqYGfpiLymrMA!2e0!7i13312!8i6656Не знам със сигурност каква е кртата, но бих заложил на мрежова карта (U-LAN също е с 603).
Доколкото мога да разчета надписа "ВНВАУ" - може да е Висше Народно Военно Артилерийско Училище и това да е някаква мрежа, правена там.
http://www.nvu.bg/node/440