"A" е бюджетната серия на Canon, а IXUS е по-високият им клас компактни модели, тип "сапунерка" !
IXUS бяха едни от най-читавите в класа си, като често партидите бяха Made in Japan !
Повечето от тях са със солидно метално шаси и магнезиеви панели, а определени модели и с неръждаеми !
Пак определени модели от серията са с CCD-та, които обикновенно се влагат в по-високите им класове !
Издръжливи батерии и качествено заснемане / цветопредаване !
"А" серията е нискобюджетна, пластмасова и с орязани характеристики ....
Преди обикновенно се захранваше с батерии АА тип, но постепенно започнаха употреба на батерийни елементи от по-горните класове !
Мисля, че батерията на твоят не ще бъде съвместима с новите модели от серията !
Паметта заради отпадането на xD стандарта на OLYMPUS ( FUJIFILM ), CF ( Compact Flash - при някои стари нискокласни модели също се използваше, като все още е стандарт при професионалните апарати ), както и MS на SONY и налагането на SD ( microSD ) стандарта, твоята, ще може да се използва !
За мене IXUS е най-доброто на пазара в коментираният клас и стари модели като IXUS 50, 55, 70...75 снимат с невероятно качество и са надеждни ...е, вярно, че са демоде !
Да, обикновено по-високата цифра е по-висок модел и то почти при всеки производител, като конкретно при Canon буквите на серията са и класа - А-бюджетен, S, SX, G.......
Препоръката ми е за такъв с повечко оптично увеличение ...всичко друго е почти идентично в класа !
Не препоръчвам или поне аз не бих си взел такъв с GPS позициониране, Wi-Fi връзки и тем подобни .....
Опита ми е с над 300-350 броя фототехника ( до преди 6-7 години ), като сега почти не следя актуалните модели !
За съжаление в Aliexpress няма оптичен модул за този модел като резервна част !
ПП. Между другото в два от известните ни сайтове за покупко-продажба след бегъл поглед сега има няколко читави предложения на добри пари ......