| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Още една соц. машина  (Прочетена 2197 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1201
  • Населено място: Ботевград
Още една соц. машина
« -: 28 Юни, 2018, 13:29:17 »
След три години отлежаване дойде му ред да съживя един SMARAGD BG 20-3, произведен 1958 г. След няколкодневна борба (буквално, собстено тегло 18 кг, само маховика е 2,47 кг., та заякнах) тръгна, къде ще ходи!? Най-много ме измъчи докато разбера логиката на някакъв германски майстор, който беше направил такива пресвързвания на ел. управлението му, че и досега си мисля, май го е направил нарочно? Сигурно е знаел, че ще дойде в България, та да ни пробва?..
Но, общо взето съм очарован от решенията и особено изпълнението на машината. Явно в онези години е било "люта борба" да се покаже на онези оттатък, най-вече мисля "Грундиг", че и в соц. страните може да се правят не по-лоши магнетофони.
С няколко снимки искам да илюстрирам как се развиха нещата:
0888981645, 072365106

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
Re: Още една соц. машина
« Отговор #1 -: 28 Юни, 2018, 13:42:22 »
Хайде и едно клипче с хит от 1959 г.
0888981645, 072365106

Неактивен bxd

• Квантов електрон
  • Публикации: 275
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: 28 Юни, 2018, 13:46:25 »
Уау, страхотен е! Наистина е радост за окото (и ухото вероятно) :)
*** Търся: Telefunken 664WK *** Реставрирани: Хармония 20; Концерт; Симфония; Tesla 606 A; VEF Radio; Ригонда Моно-> Стерео; Мелодия 11; Романс; Мелодия 14 стерео *** Чакащи за реставрация: Loewe Opta 2367W *** Чакащи реставрация: <<няма>> :( ***

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #3 -: 28 Юни, 2018, 15:02:19 »
Солидна машина!
Поздравления за възстановяването!
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
« Отговор #4 -: 28 Юни, 2018, 18:06:10 »
 :good: Направо мечта!!! :bravo: :bravo: :bravo:

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #5 -: 28 Юни, 2018, 21:00:53 »
Имам го същия и чака от 30 години да го започна.Направен е толкова стабилно,че няма никакви дефекти.Просто чудя се с какво да заменя големия ремък и дали ще му събера частите ,тогава младежки безотговорно разхвърляни.Но поне са в  едно помещение в което влизам само аз.С последния влак ,докато имаше държавни магазини за радио части успях да му купя чисто нова глава.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #6 -: 29 Юни, 2018, 18:31:53 »
Определено е хубава машинката и добре си се с правил с почистването. Браво.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #7 -: 30 Юни, 2018, 12:17:37 »
Благодаря на всички за отзивите! Наистина е впечатляващо "машинище" (Пич, не е машинка)! Тежка за ремонт, както казах, но в буквалния смисъл, а иначе много акъл е вложен и то от зората на "магнетофонизацията" на света и с удоволствие се работи. То, ако става въпрос има и по-тежки, ама от личните ми тази е най. Пък и се оказа, че има много подробна, по германски, сервизна инстукция от 60-та година , но почти не се наложи да я ползвам, основно беше ел. схемата.
И друго Пич, малко го приемам като бъзик със старците, но почистването не беше основния проблем, имаше и много подлепване, полиране и др., като загледах снимките половината са в състояние "преди", но има и снимки от които е видно колко спойки се наложи да се 'преаранжират", но сметнах, че не дават кой знае колко интерсна информация?!
chav-chav, като решиш да го работиш, може да се обадиш за ремъка, имам някакво, не идеално, но решение.
0888981645, 072365106

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #8 -: 30 Юни, 2018, 13:55:26 »
Благодаря  за отзивчивоста,но не смятам скоро да го започвам.Ще почака още.Това е като икона,която заслужава  добър реставратор. Това е нещо много оригинално.Не може да не се влюбиш в него.Теглото идва от там че превключването не се прави с лостова система а с релета.И лампата -око беше някаква много ефектна.
« Последна редакция: 30 Юни, 2018, 14:04:19 от chav_chav »

Неактивен mjet

• Квантов електрон
  • Публикации: 177
« Отговор #9 -: 01 Юли, 2018, 10:17:46 »
Перфектно Слави. Великолепно машинище.  :hi:
Едно устройство,ако тръгне от раз,значи нещо не е в ред :)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |