Същия ефект съм го имал не помня вече на каква лампа, като го забодеш светва силно отоплението после се намалява до нормално светене като на другите лами. Тогава питах няколко колеги и ми казаха, че при определени производители това е един вид защита на отоплението- жичката е с динамични свойства и предотврятява износване. Направено е така отоплението, за да нямаш нужда от плавен старт и отоплението да кара много по-дълго. Пробвах с изправено, без ендбрумер и по всякакъв начин последователно и паралелно на 2 те различни напрежения , но не се промени. Та ползвай смело- евтина лампа е. Относно колоните - добавкана вата в горния заден ъгъл и ли по задната стена съм виждал но при мен не се наложи.
Има друга интересна настройка на баса- задния обем в тръбата си го оставяш празен, но отпред в кухината правят 2 номера:
- Напълват целия обем с вата отпред.
- Напълват целия обем с вата после сгъват същата вата и я натъпкват само в долната 1/2 от обема на кухината.
При мен Сработи друг номер, понеже подовете ми бяха без покритие- голи плочки, или гол мокет , чувах че имаударен бас но нещо се губеше. КАто сложиш един дебел килим отдолу по пода в цялата стая и баса си доиде на мястото направо изгря. Това е щото портовете са ниско долу и подовата настилка оказва явно огромно влияние.