Ей това с червеното не трябваше изобщо да го споменаваш! Иглите не съм ги слушал, но лампови SE стъпала не стават за твоя тип музика. Както и за моя. Класика, госпъли, кънтри, Роси Кирилова. Това им е силата. Рок, денс,фънк- няма да ти харесат. Една година подобен усилвател беше до бюрото ми и свиреше поне по 7 часа на ден. Хубаво свиреше, но не моята музика. Дори с двулентова колона. Скоростта на лампите е ниска и според мен от там идват бедите. Хармониците и изкривяванията ги оставям настрана, но ниската скорост няма как д се пренебрегне. И изходните трафове. Иначе си е гъдел.
Не знам какво е било това мудно нещо на което си се разочаровал така от лампите, но просто тотално грешни изводи си извадил.
Има цели Серии лампи както и производители на устройства, които са предвидени да свирят Рок и да работят в китарни кубета и тн, на живо а вярвай ми , на живо публиката не прощава...ако нещо е мудно особено в тоя жанр.
Предполагам си слушал нещо на което са му оставени закъсненията как дойде, и даже може да измериш мудността в милисекунди разминаване от на оригиналния трак.
Кажи Схема, Лампи, производител ?
Само за Сравнение Една абослютна масовка от последните- новални серии, ECL86 в SE- като е вкарана в режим свиреше почти транзисторно- идеална за техно , дръм н беис , рок ,рап и какво ли още не... слушах я с месеци , естествено в началото ми беше с бесни закъснения но и това се настройва, динамиката не им е проблем. Задпоялното устроиство е проблем.. Даже един от софтуерите, които бяха качени някога във важната тема в аудио форума за смятане на Лампови ампове имаше опция, която се занимава точно със смятане на такива закъснения и беше много точно описано как се получават и манипулират.
Ако говорим за някакви свръх архаични, директно отопляеми триоди от 20-30те години, които свирят меко и мазно там нямам опит, моженаистина да не е възможно да ги забързаш, Вупреки че тая игра е в капацитеттите със закъсненията или ако съвзем не може да се оправиш в обратните връзки...
Когато Един Лампов усилвател свири Приятно само Класическа музика или Вокали, ТОВА означава, че тотално не е настроен както трябва, и резултата се разминава с желанията на конструктора.
За мен лично докато Един усилвател не просвири Бас и Техно- чисто и вярно парчета които познавам на изуст. Не е готов. С класическата музика - това е много ниска летва в настройката и желанията за крайния продукт. КАто Горните 2 ги свири точно, За Рок изобщо не виждаш нужда да правиш настройки, но това ми е субективния опит и начин, след като минем през всички генератори итн... Всеки си има свой.
За настройки ползвах саундтрака на Филма Tron 2, Много лесно се усеща по него ако имаш закъснения или криви някъде или изразени хармоници, Всичко което слушаш от по сложните парчета много лесно се омазва и почва да звучи супер грешно, и връщаш и слушаш пак и пак и пак , и слушаш оригинала на слушалки от еталонен източник и си правш корекциите в реално време...