bluelemon- Да както потвърди и колегата тия са 1 ват. Елимекските каки са продавали домати преди да почнат в тоя магазин.
Eltehno на 38ма - звука е нещо страшно грозно с не просто липси ами направо дупка в ниските, лампата не е в режим хич и свири точно като радиото от което е извадена.
а относно печенето, ами не е вярно, тия трафчета почват да загряват леко Като ги пуснеш на 60ма. При 49-50ма са абсолютно студени.
Понеже нещо явно ви е хванал мързела от тая жега да четете, ето снимка от ПДФ-а който съм публикувал по горе в мнението си.
Препоръчителния режим за ЕЛ84 при 5.2к траф какъвто се ползва е 48-49ма при 250в анодно напрежение и 135 ома катодно съпротивление.
Тъй като тука реално анодното напрежение ще излезе 260в съм качил катодния резистор, че пак да е в режим.
Относно трафа, Eltehno ако си имал проблеми с насищане пойграй си с междината на I пакета на ламелите- увеличи я- подложи между Ш I 1мм картон и прослушай пак. На мене не ми се е налагало, но това е решенето в такъв случай.
А що се отнася до секционирани лампови изходни трафове 5.2к които могат да поемат безпроблемно анодния ток на EL84 по спецификация е тия са чудесни и на нормална цена.
https://www.tme.eu/bg/details/tgl5_001/transformatori-sas-zakrepvane/indel/tgl-5001/