Въпрос на вкус е.
Може да е: просто ремонт и почистване или ремонт с NOS оригинални елементи, или ремонт с нови елементи вградени в корпусите на старите.
Може да е само измита кутия или с прелакиране, с нов поллуретанов лак, или с евтин лак на спрей или с Шеллак като са оригинално.
Може да се кърпи фурнир или да се заменя изцяло.
Може да се правят модификации по обхватите, да се добавят модули за ФМ обхват, Блутут, мп3, итн...
В общи линии, цялата работа е за кеф и я правиш както ти е приятно после да го ползваш или държиш.
Когато е за лична колекция а не за някой държавен музей имаш свобода. Ако пък беше в музей държан приемника ще гледат само на вид да го докарат и никой няма да се занимава с работоспособност.
В общи линии при цел продажба, нищо не се пипа, всичкия вложен труд си остава за с/ка и кеф на реставратора. Никой не търси да купи-реставрирано- всички търсят- не пипано, понеже тия приемници вече не са уреди ами са декорация.
Аз лично подхождам според функционалност, тоест ако Функционира, Има ФМ, Стерео е и тн, гледам да става за употреба- нови елементи при ремонта, модификациите външно, да могат да се премахват и толкоз.
Ако е някое, което ми харесва само на дизайн мога да вградя нещо съвсем различно и модерно в кутията му, просто за да го ползвам и да ме кефи, стига да не е някой много рядък уред, което си е съсипия.
Ако гониш Автентичност, Тогава в зависимост от бюджета и състоянието може да се подходи при ремонта по старите методи: шеллак, естествен фурнир, NOS елементи или даже навиване на ръка на неполярни кондензатори, Оригинални електролити и резистори, отливане на врътки от бакелит итн... Спазване на оригиналността до последния пирон или винт.