Да докладвам, че малко запуснах работата.
За да работи този дисплей са му нужни 12 волта, 5 волта и сигналите от FPD-link'а. Буди се при близки до желаните честоти на клока и синхронизацията в синия канал. Това, че при мен не се будеше, беше от базовата грешка която изначално направих, като пропуснах да си изясня нещата, а се пробвах дали няма да мине номерът.
Интерфейсът с който разполагах е мониторна платка с 2120 и 2025 на Realtek. Стандартна схема, както на повечето монитори. Китайците споделят, че работела и на 800 на 600, а аз лапнах кукичката. Работи, но го преобразува в размера на матрицата, за която си си поръчал платката. Аз, когато я купувах, исках да я ползвам с панел от IBM T41, но проектът отпадна поради друго решение за казуса. Фатически, при мен мониторът не се събуждаше защото честотите се разминаваха значително. Сега съм поръчал платка за 3 долара, на която размерът на матрицата се задава с джъмпери. Като пристигне ще пробвам и ще пиша.
За съжаление, докато навлизах в дебрите на панелите изгорих чипа на платката за PC, която работи с тези монитори и специално бях купил, за да и правя реверсен инженеринг.
Иска ми се да си имам работеша за архива, а на изгорялата ще и ползвам куплунга.
Прилагам снимка какво търся, ако някой има по чекмеджетата, да пише ЛС.