0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Моята Волна К работи супер с " дълга жица " .
Трансивер Волна и приемник Волна К не е едно и също.Най простата е полувълнов дипол.Важно е да я съгласуваш с изхода.Друг вариант е дълга жица със трансмач за съгласуване.Иначе ще повредиш предавателя.Има една книга на Карел Ротхамел "Наръчник антени"
Като за първоначално добиване на "компетентност" произволна жица ще е достатъчна. След това, като почетеш книжки и т.н. ще ти се изяснят процесите и ще се ориентираш сам. Днес взел радио и вече мерак да се пуска в ефира... Най-малкото, не е етично спрямо колегите, които са вече там.
Значи си запознат с това Харковско отроче на ДОСААФ.Произвеждаха ги през 1986-1990.Имам такова само че от тия с черния панел.За слушане слагаш каквато искаш жица,за предаване само настроена антена иначе се абонираш при търговците за КТ930Б.Имам такова преди много години.Над 14 мхц са глухи.За преди 30 години си беше нелошо радио.П.п.Това коя модификация е?Имаше едни от 199-91 г. който ги правеха в някакъв кооператив.Не бяха лоши за времето си.
Ооооо да съжалявам не съм прочел като хората грешката е моя . Както казаха колегите едно диполче за 40 метра е супер ще си слушаш спокойно ако си извън големите шумилки .
43,333 метра обща дължина на дипола за 80 метра Това съм го запомнил.
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
Партньори: | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |