Здравейте на всички
От много време искам да си направя Лампов усилвател, не съм се занимавал с лампова техника никога през живота си.
Първото нещо, което направих е да си намеря схема лесна, като за първи проект и четене по форумите около 3 месеца, докато малко по-малко се снабдявах със частите и правенето на кутията.
След като направих въпросната кутия разбрах че съм тръгнал отзад напред вместо да нахвърлям нещата на една опитна платка.
Използвам въпросната схема, която доста хора са е реализирали и за това дойде времето да пиша тук.
http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Stefan-Gloeden-ECL86-Amp/The_Small.htmДобавих в усилвателя реле за време, което ми свързва общата масата на вторичната намотка със другите маси, за да получа забавяне на анодното захранване.
Това е кутията, която ще байцвам след като успея да подкарам усилвателя.
След като събрах частите и ги примерих със шублер си свалих програмата TurboCad с която си начертах корпуса на кутията и е изпратих за лазерно рязане от алуминий 2мм. Изходните трафове са от Мелодия 10 а захранващия от Концерт или Симфония.
Искам да изкажа специални благодарности на колегата Драго - ditronix, без когото нямаше да стигна до тук и от когото научих много неща и най-вече получих помощ - Благодаря колега
Усилвателя е със версията кенотронно захранване EZ80 и съм му приготвил и индикаторни лампи ЕМ84 след като го подкарам с ваша помощ.
Вчера навързах единият канал и включих захранването без ЕЦЛ86 примерих захранването за подгревите което е 7V
Но когато замерих напрежението на останалите крачета се оказа че е доста голямо.
Замерването е със вързан изходен трансформатор и без ECL86
Ето и стойностите на крачетата
1 - 130V
2 - 0.4V
3 - 340V
6 - 340V
7 - 0.2V
8 - 200V
9 - 245V
Как мога да намаля волтажите и дали не са нормални при липса на лампа и при направата на другия канал и индикаторните лампи дали ще падне.
Въпрос за пин 1 който отвива в потенциометъра, защо има толкова висок волтаж?
Искам да благодаря предварително на всички за помощта.
До сега не съм слушал никога лампов звук и много искам да довърша този проект.