| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Реставриране на София 31  (Прочетена 11312 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eset2

• Квантов електрон
  • Публикации: 349
  • Населено място: Стара Загора
Re: Реставриране на София 31
« Отговор #15 -: 19 Март, 2013, 07:19:35 »
Ами аз лично много не разбрах от твоите описания  каква е повредата - линии на екрана или линии  от овъгляване по елементите на платката  но според  моите предположения ако линията/или линиите са на екрана  има вероятност и да се оправи :)
Да линиите са по кинескопа от горе до долу има около 7-8 тънки линии. Най-добре да премеря всички напрежения и да пиша пак.

Неактивен soton

• Квантов електрон
  • Публикации: 398
« Отговор #16 -: 19 Март, 2013, 08:13:38 »
Soton ще почерпиш ли ако ти кажем как се ремонтира хоризонтално отклонение без кинескоп?

Винаги можем да се посмеем!
0878640251

близо до София

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #17 -: 19 Март, 2013, 11:38:24 »
Сега остава вякой да извади теория за ремотн без включване в мрежата... :rofl:

Неактивен eset2

• Квантов електрон
« Отговор #18 -: 03 Май, 2013, 18:37:35 »
Днес имах време и го отделих за телевизора. Смених греца,ГВО,говоритела и тунера,защото бяха развалени. Правих настройки с тримерите,доста време загубих с тримерите,но картината стана идеална,няма звук,само шуми тук-там на някоя програма се чува звука,ама картината със снежинки. Сменях платка ''звук'' пак същата работа,мерих напреженията,всичко нормално. Може и аз да съм объркал някое напрежение,дайте съвет кое да проверя,че и аз не знам вече какво да правя.

Неактивен eset2

• Квантов електрон
« Отговор #19 -: 03 Май, 2013, 22:15:02 »

Неактивен pana

• Квантов електрон
  • Публикации: 340
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #20 -: 03 Май, 2013, 22:26:32 »
Отдавна не бях отварял темата . Но по въпроса за ремонта на хоризонталната развивка без кинескоп е реално и осъществимо . Доста често го практикувам.Дори се виждат проблеми без опасност за дефектиране на други елементи. Дори и в каскадата на ТХО. Интересното е че дори не се маха ТХО. Така че анонса си остава

Неактивен eset2

• Квантов електрон
« Отговор #21 -: 03 Май, 2013, 22:35:09 »
Отдавна не бях отварял темата . Но по въпроса за ремонта на хоризонталната развивка без кинескоп е реално и осъществимо . Доста често го практикувам.Дори се виждат проблеми без опасност за дефектиране на други елементи. Дори и в каскадата на ТХО. Интересното е че дори не се маха ТХО. Така че анонса си остава
Някакъв съвет относно звука? Да не би да трябва да се монтира платка за конвертиране на звука 6,5-5,5MHz?

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3555
  • Населено място: Варна
« Отговор #22 -: 03 Май, 2013, 22:39:02 »
Достатъчно е са се добавят още два кръга в УМЧ както е направено в телевизор Велико Търново 84

Неактивен eset2

• Квантов електрон
« Отговор #23 -: 03 Май, 2013, 22:41:45 »
Значи с платка звук за Велико Търново 84,ще тръгне звука? Мисля че се различават по броя на изводите.

Неактивен eset2

• Квантов електрон
« Отговор #24 -: 03 Май, 2013, 22:45:53 »
Сложих от Респром тип Велико Търново и тръгна. МНОГО благодаря!!!!!! :good: :good: :drinks: :drinks:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |