Здравейте,
Много ми хареса идеята с FM модул и ардуино и тъй, като колегата не показа снимки, ще представя моя вариант.
Не ми допадна варианта с многооборотен потенциометър и монтажа му в батерийния отсек с пренавиване на кордата, както е в линковете, дадени от veso74. Идеята ми беше да чета честотата на хетеродина на Дълги Вълни с ардуиното и да променям FM честотата пропорционално в обхвата. Ами... получи се. Честотата съотвества на въртенето на врътката за станциите. Има едно леко пукане при смяна и трябва да се върти бавно.
Мястото за монтаж го избрах по критерий най - къси проводници на антената и НЧ изхода. Двата странични крака на една рейка вкарах с поялника в колонката и ардуиното - в рейката. FM модула - на хвърчащ монтаж с къси тънки проводници. Захранването е с 7905 през рид котакт, койтo едно магнитче включва, когато е на LW. Същото напрежение подавам и през резистор 1К към емитера на Т6, за да го запуша и да няма шум (mute). От стара LED лампа изрязах от алуминиеавата лента две парчета с по 1 LED и ги запоих на жичките на лампите. Накрая ми хрумна да използвам бутона за осветление да търси автоматично станции, да няма въртене и пукане. Супер се получи - през диод и резистор към -5V на пин на ардуиното. Бутонът подава +.
Ето малко снимки: