NHB , пусни ми данни за офис на еконт и имена, и ще ти пратя нещо интересно подарък за моя с/ка както обещах
Благодаря за обясненията колеги, масата наистина не я бях забелязал, че е зад тези резистори вързана. Да в тоя случай поемат тока на крайните лампи одмах и тр да бъдат проверени, но реални катодни резистори не са, щото цялата маса е повдигната с тях.
Виж ако си поиграе малко с отрицателното напрежение на решетката може да го вкара в режим.Тия - 13,6в там ми се виждат множко. И онзи електролит 20 микро също може да е причина за лошо звучене сериозна.
Донастройката на тоците- да ги уеднаквиш, ми казаха, че е критично важа- да са с абсолютно еднакви тоци 2-те ламби, и се подхожда с добавяне на катодни резистори 1-5 ома докато анодните тоци станат еднакви.
88-те ома си е супер за говорителя, нали толкова го смятахте за 8 омов- та там картинката е ясна. 70-те ома ги остави за външния който никога няма да бъде връзван и толкоз, седи му замазсен единия край и все едно не съществува в трансформатора като няма нищо вързано на него.
Ако имаш проблеми със звука - синусоида 1кхз + осцилоскоп и качи снимка как изглежда на вторичната на трафа.
6п6с не отделят много топлина, та от тях не се загрява трансформатора, имаше едни дето ги нагъвах на 40ма и можеше да се пипат лампите спокойно с ръка през това време.
Повечкото навивки на първичната с по-дебел проводник добре са и дошли, ще и е по трудно да се запали със сигурност. Малко се променят характеристиките на трансформатора ама тука не мисля , че ти е проблем.