Мисля, че тука приоритетите са малко сбъркани. На масата по снимките се вижда кутия цигари-6лв. А човека не може да отиде до най-близкия магазин за 1 лев и да си вземе цифров мултимер DT878 за 5лв. Без да си измери поне напреженията нищо няма да направи на сляпо. Пък и мисля, че му лисва техническата грамотност да бара по офазено шаси като това, най-малкото е опасно. Та най-добре чука и в кофите преди да си е направи поразии на себе си, остави го тъй-наречения телевизор. Имах такава скраб от последното китайско производство и след има няма няколко месеца употреба почна да му свири високото. Да беше нещо , което си заслужава, някой читав модел от 90-те с намираема схема и все пак някакви качества, а то тва масовка.
Като гледам колко такива теми се пръкват, някой решил нещо да оправи, щото ще му излезе по-евтино ама нищо не разбира от електроника, мисля да пусна едни задължителни теми като минимум знания и наличен инструментариум, дето просто ако не могат да изпълнят нещатата там, да не се занимава никой с такива ситуации.
Утре някой ще реши че иска да смени кондензатор и няма поялник, и ще почнат да се редят хора да му обясняват как може да ползва ютия за целта. Хайде стига с тия безумия.