С радиото положението беше същото не работеше УКВто. Нямаше никакви осцилации по целия обхват. Хетеродина не работеше! Извадих едната лампа ECL86 с цел да се повдигне малко захранващото напрежение след селеновия пакет. Хетеродина започна да работи и радиото започна да свири! Проблема е че след тази проба ми проби един от филтриращите електролитни кондензатори,не видях че някой беше сложил тел на предпазителя и до като го изключа трафа прегря. Сега ще му измеря тока на празен ход на трансформатора. Цитат:Само ми е странно, не може ли да го развиеш на намотвачката и така да си изброиш намотките които са на макарата, защо трябва да преправяш? край на цитата. Разбира се че ще го развия на намотвачката тя си има механичен брояч и ще ги преброи. Аз си мислех че има някакви данни за трансформатора в радио-музея. Между другото 860 пел.0,35 е точната стойност която съм развивал при Симфония писал съм в скоби +80нав. не си спомням защо.Това беше през 80те. Нищо не се преправя! Данните които съм ги дал по горе са от стари майстори които са навивали с какъвто са имали проводник в момента. Изчакайте ще ви дам данните да го сметнете.