Тръбата светваше при почукване отпред няколко пъти с кокълчето на пръста!След като я свалих и презапоих пиновете като извадих бакелитения цокъл,почистих и калаядисах изводите.Същия резултат.Гимнастиката се оказа безполезна.Купих някаква от базара,преработих изводите с кабелчета и сега си свети нормално,без почуквания.Явно вътре е късила някъде?
Кварцовете липсваха-празни керамични цокли намерих при отварянето на уреда.
Въпросът ми е мога ли да монтирам произволни -десятка имам ,но единмегахерцов ще ми е проблем да намеря.Търсих от около 1000 броя дето съм събирал през годините един мегахерц-нямам!
Например кръгло число 4-мегахерца например.Знам,че няма да е точен еталона за проверка и сравнение,но поне ще има някакъв сигнал за тест?
Че после трябва да се уча да работя с него,ще почета от инструкциите за работа,може да разбера нещо.Имам дузина селени-работещи ,за да поизмеря нещо да ми стане интересно ,да се събуди любопитството от настройка,както се казва от любов към спорта.Поне като възстановя уреда да изпитам наслада от работата му!
----------------------------------
При Замостване на входа и изхода на уреда, се появяват тези две черти и като въртя колелото на свип генератора ,,,това,дето е на снимката по горе ,при мен се мести според въртенето.Правилно се променя дължината според гейновете които въртя допълнително , и се смалява като намаля.Позиционирането работи на всички страни.
Мисля,че уреда бачка?