Разбрах го чрез "negative expеrience feedback", както го наричат жаргонно в ядрените среди. Иначе, верният термин е "обратна връзка от експлоатационния опит".
Накратко. За 100% успеваемост е необходимо равномерно загряване с нисък температурен градиент. Казано на човешки, като го пекох от едната страна на котлона, то съм го повредил. Разглоби си се съвсем успешно. След това се разпадна на няколко части от просто пипане с пръсти. Явно се получават микропукнатини, които ще дадат рано или късно отражение на работата на устройството.
И понеже съм тъп, но упорит, сега търся трансформатор от Фортрон 300 - 450 вата. Те са еднакви на размер, намотките са различни, но на мен ми трябва сърцевината и вече само вода. И къде си нямах работа, та се забих точно с това захранване. Схемата която намерих - частично вярна, това ме и подлъга да се хвърля, защото бяха нарисували две отделни вторични намотки за 5 и 12 волта, а се оказа, че 12 волта са "уши" тип Чебурашка на петте и няма махане на средната точка без пренавиване. Чип нестандартен. На някой ако му трябва документация за модула с чип FSP 3528, набавих я на руски и съм я направил на читав pdf. Да дава знак и ще я изпратя. Половината първична върху вторичната. Токова намотка върху всичко това. Определено не ми беше ден, когато бръкнах в шкафа с боклуците, който е на терасата.
Идентификация на трансформатора:
SPI 8TG00213 02 P 6
Размери на магнитопровода A - 36; B - 22; F - 11;