Не мога да си обясня едно-защо повечето хора заменят кинескопните си телевизори със съвременни, които бързо излизат от строя-доказателство за това е, че когато минавам зад Китайската стена-който е от Варна, знае за кое място споменавам, има телевизионен сервиз, откъдето се бракуват немалко съвременни телевизори, оставени до контейнерите, техниците вземат каквото им трябва, останалото-навън! Казват на всеки клиент, че телевизора не може да се ремонтира и трябва да си купи нов! Миналото лято намерих едно Велико Търново-сега си чака реда за в кухнята, засега е прибран на сигурно място у нас! Когато го включих в мрежата, телевизора веднага светна, кинескопа е без никакви дефекти, все едно е току-що купен от магазина, обичайните зелени линии, които са предупреждение, че кинескопа си отива, разбира се липсват! Изглежда, че хората не са ползвали телевизора често и затова е като нов! След като всички потвърдихме, че кинескопните телевизори са издръжливи за разлика от съвременните, защо има хора, които оставят кинескопните си телевизори до контейнерите, без да се интересуват, че братята роми ги унищожават, за да вземат металите от тях и да ги предадат на вторични суровини, оставяйки след себе си немалко опасни отпадъци-и бездруго има пунктове за предаване и рециклиране на всякаква техника, излязла от строя, да ги предават там! В София е добре-помислено е за всичко, но тук във Варна нямаме такива екстри-мобилни екипи да събират от домовете на хората ненужната и повредена вече техника! Аз лично съм събрал няколко телевизора в мазата, ако Антон Оруш има интерес, когато пусна снимките, нека ми се обади! Телевизорите са от близкото минало-имам и един Електрон, Юность и Респром! А от тук научих, че в кинескопите на социалистическите телевизори има пермалой-http://spodeli.net/3/story-56087.html! Имам няколко маски от счупени телевизори, не от мен, разбира се, но не знам от какво са! Все си мисля, че са от пермалой, но не съм сигурен! Ако някой знае, моля да даде повече информация по въпроса, като е препоръчително най-напред да прочете всичко от връзката по-горе!