@ origo, момента със симетричното клипване също може да се избегне, като резултат звучи малко -по добре , но е по-тих. Относно резистора който препоръчваш в решетката на триода, мислех да му го напиша, но при хубави лампи триода е стабилен и без него, виж ако са Telam задълже един резистор и там, че много се възбуждат тия, коетоако е с голяма стойност съпротивлението до някъде решава проблема и с източниците с по високо ниво ако не се лъжа по вах се ходеше по 1,2в кривата на тоя триод . С тунгсрам съм тествал такъв резистор и не ми харесва на звук, ама съм да седна да търся аудиофилски резистори за схема с изходни пирински трафове вече е прекалено...Та , абе въпрос на ситуация е тоя резистор в решетката на триода, за това писах и за Батериите, щото излиза като най-чист вариант и от гледна точка на Триода, всичко по него се чува, особенно ако му боднеш един електролит в катода звука става тотално мазало, а там даже подбирах и експериментирах с много марки и капацитети + шунтиращи или без такива, в общи линии всичко съм пробвал за да докарам кристален звук в триода, учудващо много добър резултат постигнах със стари червени светодиоди в катода на триода, някакво антично соц производство с медна втулка на тях. Също става и с инфрачервени диоди, е малко се губи визуалния ефект , ама на такива неща внимание не съм обръщал. Сините и белите диоди в катода са пълен отврат, виж зелените стават, ама най добре нос -червени, проблема е че вече даже и в елимекс ги няма.Знам, че ще питаш за характеристики, като ми е възможно ще ти дам 1 брой да го изтестваш ако имащ желание.