Еее така е спомням си когато бях малък (93 - 97 година) в къщи слушахме само радио на средни вълни и отлично се чуваше в целия апартамент, не е имало толкова много импусни, кабелни телевизии, интернет с рутери които бълват смущения по целия вход и самите LAN кабели бълват бая смущения. Тогава компютрите по домовете са били изключение, единствените импулсни бяха на телевизорите, пък си и имаха всички филтри. Тогава нямам спомен как се е чувал Хоризонт в София защото слушах предимно Христо Ботев. Спомените ми са от 2004-2005 когато вече обстановката от към електромагнитни смущения е кошмар, и СВ радио се хващаше с приемливо качество само до прозорците на апартамента. По това време си спомням че предавателя на Христо Ботев от Столник се хващаше все още доста чисто и с добро качество, докато най-силния предавател на Хоризонт на СВ (не знам на коя честота е бил и къде се е намирал) се чуваше поне два пъти по-слабо с по-силни смущения. Мисля че ставаше въпрос за предавателя на 963к. Не знам средновълновите от Вакарел кога са ги спряли, но може би те вече не са работели 2004 от когато имам спомени че Хоризонт беше зле.