Слави Трифонов едва ли ще се заинтересува дори и с популистки мотиви. Иска ми се поне да разпратим едно обшо писмо на няколко телевизии, предавания, които биха ни обърнали внимание, дори само да споменат за петицията и страницата във фейсбук, и вестници, в което да съобщим за станалото, да опишем съоръжението и да зададем въпросите и исканията си кратко и ясно:
- Историята на предавателя.
- Защо той е нужен, че УКВ не е панацея, особено в планинските пресечени местности, низинните и котловинните места, както и граничните райони, за които никой не си прави труда да мисли.
- Кой и защо нареди да бъде спрян, а не нареди да бъде съобщено за това, да не би да е защото е взел едни пари "под масата"?
- Каква всъщност е истинската цел на спирането и на другите предаватели?
- Кога ще се искат оставките на отговорните за случващото се.
И накрая искането, което е същественото:
- Връщане на РПС Вакарел в досегашния й вид, с ламповия предавател, ако е възможно на пълна мощност.
По на заден план, но също важни, да са евентуални искания, които трябва преди това да обсъдим, за да не се окажем теоретично неподготвени. Искания, свързани с:
- Пускане в действие на РПС Могила, Старозагорско, която е в комплектен вид, която да излъчва и няколко часова емисия на радио Пловдив, като ще замести вече съборената РПС Стамболийски на 648kHz.
- РПС Видин да продължи да работи, като новият му предавател Томсън се премести на друга, по-подходяща РПС, която ще обсъдим коя да бъде.
- Пускане в действие на още една РПС в Източна България - дали предавателя във Варна или този в Шумен, ще се решава.
Тези разчети би трябвало да ги направят специалистите в БНР, ако има такива все още, а не ние, но уви...
Това е от мен, чакам забележки и поправки. Засега не съм пращал нищо на медии и други лица, агитирам хората по някои форуми за петицията, дори македонците са направили тема за спирането на нашия предавател, агитирах ги и тях да гласуват
Утре ще видя и някой румънски форум, като ги почеткам малко за техните предаватели може и да имаме резултат, само с езика ще е трудно. Още повече, че и там има банатски българи, за които дори има емисия всяка неделя по 1 час по радио Тимишоара. Която се чува отлично и тук. За разлика от РПС Видин, който трябва да си остане за Северна и Северозападна България.
И вие не спирайте, войната трябва да се води по всички фронтове и с всякакви средства.