Честно казано аз се боря за връщането на Вакарел работно състояние в досегашния му вид - с руския предавател ДСВ-150, но на пълна мощност - 150 киловата. Това според мен би покрило голяма част от България с добър сигнал. Ако направят това, после за местенето на предавателите ще му мислим. Но за съжаление никой няма дори да чуе това, което искаме. И въпреки това трябва да вдигнем шум. Докато ихтиманските цигани не са предали всичко за "жИлязо". Не че не ме е жал и за Столник, и за Пъдарско, и за Драгоман, Стамболийски, за Стара Загора, Благоевград, но какво да се прави... Само РПЦ Костинброд работи и то за излъчване на чуждестранни емисии на Южна Корея и разни арабски станции. Но поне не го крадат.
И понеже спомена Стара Загора - там РПС Видин гарантирано не се приема, бях там по случайност, още докато Видин предаваше с 400kW и дори извън града, далеч от смущения, се приемаше много, много лошо. Да не говорим за Варна, Бургас, където не съм ходил.
Аз съм много против т.нар. "DRM" излъчване. Може да е модерно и всичко, но колко хора в България, а и съседните страни ще си купят DRM приемници за по 100 и отгоре лева. Възрастните хора по селата ли ще го направят? С DRM излъчването според мен се губи едно от големите предимства на дългите и средните вълни - достъпност на приемниците, с амплитудна модулация всеки Веф и Селена за по 10 лв по битаците ще приема добре, а с DRM какво правим? Да не говорим за тръпката, която никаква я няма при DRM. Няма я и при транзисторните предаватели, колкото и да са добри. За мен амплитудната модулация, дългите, средните и късите вълни, и ламповите предаватели вървят ръка за ръка. Другото са изгъзици и европейски измишлотини. Нека да има поне едно нещо в живота, което да се съхрани такова, каквото е било.