Успях да си подменя оптичната система на фотоапарата!!! Новата (стара) бачка идеално, процесора (TruePicV) я разпозна и дори някак цифровия ми зум (имам 24 оптичен, Olympus SZ-31MR) стана от 48 на 96!
Не че го ползвам...
Ето и снимки от моите дела!
Навивачката за звездовидни бобини. На врътката в ляво надявам макарата, болтчетата са за хващане на краищата. За сълажение нямам какво да покажа навито, че опита ми за закрепване беше неуспешен. Литцендрат с коприна отгоре е сложен за захващане. Сега натъманявам лепило с точния вискозитет и омокряне че да захване, ама да не се разлее в коприната и да загрози всичко, че дори да е безцветно тя потъмнява при омокряне.
Ето така направих от двата ми променливи за тунера един диференциален променлив! Ай сиктир на кашиши и ролки, както и на пилеене на много място!
В ляво е тестовата версия на насочения отклонител (tandem coupler) за тихия тунер, в дясно крайния вариант. Навивките са 16, т.е. 20*log(16) = 24.08dB. При 100% отразена мощност / КСВ = ∞ и 100W на входа, на порта за отразената ще излезе 390.8mW или 25.92dBm. AD8307 поема до 17dBm, ще има 2 атенуатора по 6dB, един на изхода на куплера, другия в кутийката при детектора. Хем ще оправим нивата, хем ще съгласувам коаксиалното кабелче между двете като човек.
В ляво е детектора. 31 лева бройката...
В дясно е изкуствения товар на тунера. Той ще поема 99,61W от 100W по време на настройката, осигурявайки много добро КСВ на трансивъра, а самата настройка ще става с 390.8mW. Минималното ниво, което може да отчете детектора с тези атенуатори е -78,08dB или 15.5pW! Освен това той е логаритмичен детектор и превръща отчета в линеен, което го прави не само независим като цяло от обасолютното ниво, много по-лесен за отчитане не само ако се работи със системка на око, но и после като му сложа моторите и операционните усилватели да го автоматизирам - по-добре сходим като настройка.
Този товар, колкото и да е китайски резистора, оцеля 2 месеца в работата като товар на диплексери, и то без вентилатор, в усилватели до 1200 вата, като редовно поемаше над 100 вата. Интересното е, че характеристиката му, погледната с "Обзор" е удивително плоска чак до 75МХц.
Това е от мен за сега!
Хубав уикенд на всички!