Така е, щайгите могат да се наредят и по-компактно. Разбира се, антените могат да се приберат, те дори и така не са изпънати докрай, само на големия 777 са в пълната си дължина. Но по някаква странна причина - точно двете антени на буквата "V" ме кефят... Ако се загледате, само два касетофона от всичките са с единични антени, останалите са с по две...
Но както казах - пространство имам предостатъчно, мога да сглобя още стелажи колкото трябва.
Спомням си, бил съм ученик, някъде към 1982-та е било. Правихме си новогодишно тържество в салона на Гимназията. И един съученик донесе едно Хитачи, като това на снимката, моделът е TRK-8180E. Не можете да си представите какъв шок изживях тогава... До момента бях виждал само ВЕФ и Селена, и изведнъж - ТАКОВА нещо!?! Изглеждаше ми, сякаш не е направено от хора, а е долетяло от друга галактика, честно. Аз знаех, че радиото има един говорител, а тук са два големи, и сякаш още два по-малки има... Някакви лампички светят (ама не е лампичка с жичка, а някак по-различна), някакви стрелки мърдат, копчета всякакви - цяла батарея, всичко лъщи и свети, а как свири, егааати...?!?! Нищо друго не си спомням от тържеството, само как през цялото време стоях срещу това Хитачи и го гледах... И после... изминаха 35 години - завърших училище, изкарах военната слубжба, завърших института, работих на различни места, ожених се, имам дете... И днес го имам това Хитачи, същия модел. Понякога вечер си го пускам и (ако искате вярвайте) - тръпката е СЪЩАТА, като в оная далечна вечер преди 35 години, когато го срещнах за пръв път... Затова и Хитачито е на почетното средно място в колекцията.