Вярно е, че няма какво да се повреди, лампите умират трудно.
Принципно вертикалното отклонение не може да е повод за притеснение - всичко там е просто и лесно за ремонт и настройка. Захранването също е просто и ясно. Местата които са възлови и от тях зависи дали ще го бъде телевизорът са кинескопът, ТХО, МЧУ. Кинескопът, ако е умрял, всичко останало е безсмислено. ТХО в тези телевизори е много здраво нещо, но все пак не е ясно как е съхраняван този телевизор - може да е имало влага и т.н. а това са много години. Надяваме се, че повишаващата бобина или нещо друго няма да пробие като заработи ХО и вдигне напрежение. МЧУ - надяваме се, че не са развъртяни многото керни на филтрите, че настройката не е проста работа. Всъщност имам вобелгенератор, специално направен за целта, който съм запазил от онова време и аз не знам защо, и мога да го предоставя. С него настройката на МЧУ е като детска игра. Проблем е, че съм го правил за един кокретен осцилоскоп, който отдавна е в небитието. Но не е нищо сложно, ако е нужно, да го префасонирам за друг осцилоскоп...