Здравейте, реших и аз да се намеся, защото мисля, че мога да съм полезаен!
Първо, Лъчо, мисля, че вкарваш човека в заблуда. Червената игла, респ. точка е за "дългосвирещите" винилови плочи (33 и 45), а зелената (синя не знам да е имало) е за шеллаковите 78 об./мин. Така, че bluelemon, ако имаш два броя "червени" игли няма да има проблем. С тях няма да "изоре" шеллаковите плочи, просто монтираш и двете на дозата. Единственото, което в случая ме притеснява и е необяснимо, дето казваш, че от едната страна свири, а от другата-не?! Това е моно доза и би трябвало и в двете позиции да възпроизвежда еднакво.
Всичко това го обяснявам, защото имам такъв, напълно комплектен, вграден в радио шкаф "Хармония" и преди около 30 години си "играх" доста с настройките на механиката, докато я вкарам в режим. Много е капризна и наистина няма ръководство, а всичко става "по усет"! Впрочем, преди време, по друг повод, съм споменавал за този шкаф. За съжаление, от тогава е "на съхранение" в бащината къща на жената в село на повече от 100 км. от Ботевград. А там минавам един път в годината и дано е оцелял (поне го оставих в пълна изправност)? При мен е само документацията му, част от която предоставям и дано помогне нещо?!